12 серпня 2024 08:02

У колишнього гравця "Динамо" діагностували рак шкіри в 2017 році: він успішно пройшов операцію та вилікувався

Колишній гравець «Динамо» Флорін Чернат розповів, що хворів на рак.


«У 2017-му, коли я виступав за «Волунтарі», у мене діагностували рак шкіри.

Мені зробили операцію, а тоді я почав дуже важке лікування. Це забирало у мене енергію, сили, я більше не був у формі, не був готовий на 100%. Мені довелося кинути футбол, щоб продовжити лікування, бо якби я цього не зробив – мене зараз тут не було б.

У мене була родимка ззаду на правій литці. Я не бачив її, бо вона була ззаду, та не відчував болю. Але відчував, що штанина там мокра, там завжди була якась пляма, а потім я якось подивився і побачив, що родимка набула дивнішої форми та кольору.

Я звернувся до лікаря нашої команди, він мене теж оглянув і сказав, що це недобре. Але тоді я не поставився до цих слів серйозно, продовжував грати. Але лікар наполягав, і я звернувся до дерматолога. Коли він побачив, що з моєю ногою, то сказав, що мені треба терміново їхати до лікарні. Саме тоді я трохи запанікував, бо до того ж почалася кровотеча.

Потім я поїхав до Військового шпиталю, де мені майже одразу зробив операцію. Все пройшло дуже добре», – сказав Чернат.

Флорін виступав за «Динамо» з січня 2001-го по липень 2009-го. Він є 18-м асистентом киян, разом з клубом двічі ставав чемпіоном України, 4 рази перемагав у Кубку та 1 раз у Суперкубку України.


Фото - УАФ