9 серпня 2024 22:25

Артем ДОВБИК: "Пічічі - це трофей, який надає мені ще більшої впевненості"

Форвард «Роми» Артем Довбик, який у минулому сезоні виступав за «Жирону», розповів про боротьбу за нагороду найкращого бомбардира минулої кампанії Ла Ліги з нападником Александром Сорлотом, а також розповів, що ця нагорода значить для нього.


- Що означає для вас стати Пічічі (найкращий бомбардир - прим.) в Іспанії? За останні 15 років це вдавалося лише Левандовському, Бензема, Мессі та Роналду.

- Це трофей, який надає мені ще більшої впевненості. Я маю подякувати «Жироні», моїм партнерам по команді та тренеру, які вірили в мене. На початку сезону ніхто б не поставив на те, що я зможу це зробити, але я показав, що у футболі все можливо. Дякую також моїй родині.

- До вас в Європі єдиний українець, який був найкращим бомбардиром, це Шевченко в «Мілані» у 2000 та 2004 роках. Ви спілкувалися з ним до переїзду в Італію?

- Ні, але коли він був моїм тренером у національній збірній, він завжди говорив мені, що я повинен вдосконалюватися фізично і в руху на полі, якщо хочу грати в одній з п'яти найкращих європейських ліг. Я приймав його поради близько до серця. Я багато працював.

- Ви з Сорлотом переслідували один одного: грали в «Мідтьюлланді», потім боротьба за Пічічі, перехід до «Роми». Чи правильно зробив клуб, що обрав саме вас?

- Насправді це кумедна історія. Ми протистояли один одному на полі, за звання бомбардира і на трансферному ринку. Майбутнє покаже, який вибір був правильним. Ми змінили клуби, подивимося, хто адаптується першим, - сказав Довбик.