9 серпня 2024 13:46

LFP підозрюють у рекламі сезону Ліги 1 за допомогою ботів. У їх твітах йдеться: "Це буде пекло! DAZN із вісьмома матчами – ось це так! Ми не можемо скаржитися"

LFP підозрюють у рекламі Ліги 1 на нових телеканалах за допомогою роботів.

На сайті X було виявлено кілька підозрілих облікових записів, що рекламують французьку лігу. Їхні повідомлення виглядають однаково, в них вихваляється пакет DAZN/beIN Sports (каналів, які транслюватимуть Лігу 1), а мова, яка використовується в більшості цих твітів, викликала запитання користувачів.


«Серйозно, Ліга 1 скоро повернеться. Це буде пекло! BeIN Sports з одним матчем кожні вихідні змушує мене божеволіти перед телевізором.

DAZN із вісьмома матчами – ось це так! Футбольна програма France 3 теж непогана. Ми не можемо скаржитися», – йшлося у твітах.


В результаті інтернет-користувачі звинуватили Професійну футбольну лігу Франції (керівний орган двох основних професійних футбольних ліг Франції) та голову LFP Венсана Лабрюна у тому, що вони платять ботам за просування.

«Після чуток, які набрали обертів в останні години, про посади в соціальних мережах, що походять від явно фальшивих акаунтів, LFP хотіла б категорично спростувати звинувачення в тому, що вона стоїть за цим маскарадом», – заявила LFP.

Ця ситуація виникла в той час, коли багато фанатів у Франції розглядають можливість переходу на стрімінги для перегляду місцевої ліги, посилаючись на надмірну вартість підписки DAZN, яка оцінюється в 29,99 євро на місяць за доступ до всіх матчів.


Для боротьби з цим явищем Паризький суд першої інстанції заблокував сайти потокового мовлення та IPTV-сервіси, які транслюють Лігу 1.