9 серпня 2024 09:17

"Дякуємо українцям за новий рекорд". Чеські ЗМІ – про матч "Кривбас" - "Вікторія"

Чеські журналісти захоплюються вольовою перемогою "Вікторії", а більшу частину уваги приділили 16-річному футболісту Іржі Паношу, який забив гарний гол у ворота "Кривбасу". Таким чином він став наймолодшим гравцем в історії чеського футболу, який забив гол у єврокубкових турнірах. Місцеві ЗМІ вже називають його майбутньою зіркою Чехії. Також вони вважають, що "Вікторія" після цієї перемоги вже фактично забезпечила собі вихід до наступного раунду кваліфікації Ліги Європи.


Idnes

"Дякуємо українцям за новий рекорд", - чеські ЗМІ – про матч "Кривбас" - "Вікторія" - изображение 1


"Розворот після перерви завдяки голу наймолодшого чеського бомбардира", - журналіст сайту Idnes зазначає, що перший тайм "Вікторія" провела погано, але після розмови в роздягальні команді вдалося зібратися і вирвати перемогу у складному матчі.


– "Перемога далася нелегко. Ми знали, що суперник має якість, що це дуже неприємна команда зі смертельно швидкими контратаками. У першому таймі нам не вдалося забити гол, на щастя, після перерви ми одразу ж забили", - сказав тренер "Вікторії" Мирослав Коубек. Було несподіванкою, коли він із самого початку вивів Іржі Паноша, для якого це був його дебют у стартовому складі та перший матч у єврокубках.

І саме шістнадцятирічний підліток допоміг розвернути ситуацію на користь чеського клубу. Незабаром після перерви він пробив лівою ногою з двадцяти п'яти метрів. Воротар господарів поля не дотягнувся до верхнього кута воріт.

"Я радий за Паноша, за його гарний удар, це сенсаційний і значущий момент у його кар'єрі", - зазначив тренер.

Другий гол забив Вашулін, який замінив Видру у перерві. Це також був його перший старт у єврокубках. Шулик зіграв життєво важливу роль у взятті воріт, пробираючись між суперниками і самовіддано віддаючи пас.

"Ми мали територіальну перевагу, але ми зіткнулися з добре побудованою обороною противника. Було очевидно, що нам потрібно змінити типологію гравця, щоб ввести в штрафний майданчик більш фізично потужного гравця. Тому у другому таймі вибір ліг на Дана Вашуліна. Це спрацювало, це був гарний хід, котрий спрацював для нас. Він увінчав це голом, зробив більший тиск на захист", - сказав Коубек.

Перед другим голом "Вікторії" господарі поля могли забити, але Аду, автор першого голу на двадцятій хвилині, не реалізував чудовий шанс. "Вікторію" врятував воротар Тврдонь. Матч-реванш відбудеться наступного четверга у Пльзені.


iSport.cz

"Дякуємо українцям за новий рекорд", - чеські ЗМІ – про матч "Кривбас" - "Вікторія" - изображение 2


"Ракета" 16-річного таланту допомогла перемогти", - журналіст сайту iSport.cz захоплюється грою юного футболіста "Вікторії", який зрівняв рахунок у матчі з "Кривбасом", і зазначає, що чеський клуб зробив перший крок до єврокубкової осені.


- "Це якийсь жарт – використовувати шістнадцятирічного хлопчика", - сказали перед початком матчу присутні українські журналісти. Під час матчу вони зрозуміли, що це точно не жарт. На початку другого тайму молодий талант ліворуч від воріт запустив невловиму ракету і м'яч залетів у сітку. Лава запасних "Вікторії" стояла на ногах, включаючи тренера. Наймолодший гравець команди врятував "Вікторію" після того, як у неї стався кризовий перший тайм проти "Кривбасу".

При цьому перший тайм для нього був дуже складним. Він помилився у моменті, коли Аду забив перший гол у матчі, а також запам'ятався жовтою карткою. Була пропозиція залишити новачка в роздягальні після перерви, але тренери "Вікторії" зберегли свою перлину на полі. Натомість Видра подався відпочивати, а замість нього вийшов Даніель Вашулін. Він відплатив усьому клубу за довіру, забивши гол, який може стати вирішальним у протистоянні із "Кривбасом".

"Вікторія" забирає додому цінну перемогу, при цьому вона тривалий час не могла відреагувати на несприятливий розвиток подій у Кошиці та не била по воротах у першому таймі. У другому таймі кілька разів вдало вступав у гру голкіпер. Пльзень радіє та прославляє нового героя. На сцену вийшов Іржі Панош. Молода людина, яка незабаром може стати справжньою зіркою чеського футболу. Можна тільки подякувати українцям за новий рекорд.


Česká tisková kancelář

"Дякуємо українцям за новий рекорд", - чеські ЗМІ – про матч "Кривбас" - "Вікторія" - изображение 3


"Юний герой "Вікторії", – журналіст видання Česká tisková kancelář школа нахвалює 16-річного гравця, який допоміг команді у скрутний момент і подарував їй надію на вихід у наступний раунд кваліфікації Ліги Європи.


– Через вторгнення Росії в Україну "Кривбас" провів матч у Кошиці. Матч-реванш на порядку денному за тиждень, і нічиєї буде достатньо, щоб "Вікторія" вийшла до наступного раунду кваліфікації. Чеські футболісти цього року вже здобули перемогу над "Кривбасом" з рахунком 3:0 у січні у контрольному матчі. Тепер перемога була скромніша, але куди важливіша.

Якщо "Вікторія" пройде українську команду, їй доведеться зустрітися з шотландським "Хартс", незалежно від результату цього протистояння, чеському клубу буде забезпечена осінь у єврокубках. У разі несподіваного вильоту команда зустрінеться з "Бетісом" у плей-оф Ліги конференцій. "Вікторія" прагне своєї десятої ювілейної участі в основній стадії єврокубків, навесні вони досягли найбільшого успіху у турнірах УЄФА, вийшовши до чвертьфіналу Ліги конференцій.

Ключовим моментом матчу стало те, що шанс несподівано отримав молодий атакуючий півзахисник Панош, який вперше вийшов у стартовому складі. У січневому поєдинку "Вікторія" забила два голи за 24 хвилини, але цього разу перший тайм у неї не склався. Хоча, як і очікувалося, вона більше тримала м'яч, але моментів у неї спочатку не було.

"Кривбас" відкрив рахунок. Відзначився Аду. Гості розгубилися, але "Вікторію" врятував голкіпер, який відбив небезпечний удар. Українці грали добре, тож швидкий гол у другому таймі став несподіванкою. Панош зважився на дальній удар, забивши красивий гол у кут воріт. Він став наймолодшим чеським футболістом, який забив гол у єврокубкових турнірах. Після цього ситуація на полі змінилася. Чехи кинулися в атаку і забили другий гол, який став переможним. Перемога вийшла складною, але незабутньою. Залишилося лише не програти у матчі-відповіді, щоб пройти до наступного раунду.