8 серпня 2024 16:19

"Блохін давав зрозуміти, що надасть мені шанс, але...". Цуріков пригадав свій період у "Динамо"

Захисник Колоса Андрій Цуріков пригадав свій період кар'єри в Динамо.


– Найвідоміший, найкрутіший клуб вашої кар’єри – це Динамо. На момент переходу команду очолював Блохін. Якою була перша розмова з Олегом Володимировичем?

– А її, як такої, напевно й не було. Нас тоді приїхало дуже багато в команду. Саме тому, мабуть, обійшлися без індивідуальних бесід.

– Фірмове "Камон, плей" почули на тренуваннях?

– Так, було (Усміхається). Взагалі, відбулося кілька індивідуальних розмов через якийсь час. Ми спілкувались. Блохін давав зрозуміти, що надасть мені шанс. Але, можна сказати, я його не дочекався (Усміхається). Зараз сприймаю це з гумором. Було та й загуло. У футбольному плані я почувався краще в інших командах.

– Той сезон 2012/13 Динамо закінчило лише на третій сходинці. Шахтар із величезним відривом став чемпіоном, Металіст взяв срібло. Яка атмосфера панувала у столичній команді?

– Важко порівняти, бо я не знав, якою була атмосфера до цього. Але звісно, що вона сильно нагніталася. Президент був дуже незадоволений, усі перебували у шоці. Такого результату не чекав ніхто – ні президент, ні вболівальники, ні футболісти. Але тоді відбулися великі зміни в команді, прийшли нові гравці. Довелося все збирати докупи, що і вилилось в такий незадовільний підсумок. У наступному сезоні стало вже краще.

– Озираючись назад, не шкодуєте ні про що?

– Важко сказати, чи хотів би щось "переграти". Я не люблю шкодувати про те, що було. Кожен момент, який трапляється в житті, чогось тебе навчає. Це новий досвід. Я завжди радію навіть коли щось не вдається, бо це стане досвідом для мене і наступного разу я так не зроблю. Тож усе, що відбулося в моїй кар’єрі, було важливим і зробило мене тим футболістом, яким я є зараз. Не хочу ні про що шкодувати.

– Вам 30 з плюсом. Кажете, почуваєтеся молодим і сповненим сил. Які цілі ставите перед собою на четвертому десятку?

– Важливо покращуватись. Я не кажу, що потрібно залишатись на тому ж рівні. Я хочу прогресувати і допомагати своїй команді. Для цього працюю, нічого не пускаю на самоплин. У будь-якому випадку хочу перебувати в колективі, якому буду потрібен. Тож робота і прогрес – ось такі цілі.