8 серпня 2024 10:48

УЄФА, європейські ліги та стримінги закликали Ілона Маска жорсткіше боротися з піратами у твіттері: "Соцмережа стає місцем для піратства. Це робить наші зусилля неефективними"

У Європі мають намір боротися з піратським контентом у соцмережі X.


Минулого тижня 14 організацій, пов'язаних з європейським футболом, надіслали листа нинішньому гендиректору соцмережі X (Twitter) Лінді Яккаріно. До числа тих, хто підписався, увійшли АПЛ, Бундесліга, Ла Ліга, Серія А, УЄФА, КОНМЕБОЛ, а також низка стрімінгових платформ, які мають права на показ матчів. У листі організації поскаржилися на нестачу функцій для боротьби з піратством, а також на скорочення ресурсів модерації після придбання соцмережі Ілоном Маском наприкінці 2022 року.


«Ми хочемо негайно привернути увагу X до недоліків у боротьбі з доступом до нелегального контенту на своїй платформі та терміново скликати зустріч із представниками соцмережі для вирішення цієї неприйнятної ситуації.


Заходи X з видалення нелегальних прямих трансляцій є вкрай недостатніми. Це робить наші активні зусилля щодо вирішення цієї проблеми вкрай неефективними. Важливо відзначити, що відколи Ви (Ілон Маск – Спортс) придбали платформу, ми стали свідками деморалізуючого скорочення технічної підтримки, що ще більше ускладнило взаємодію в будь-яких значущих дискусіях на цю тему.

Серед піратів зростає уявлення про те, що вони можуть безкарно робити в X все, що забажають, що робить загальну ситуацію абсолютно нестерпною. Соцмережа все частіше стає місцем для піратства.


Сторони, які підписали цей лист, висловлюють серйозне занепокоєння поточним станом справ і наполегливо закликають вжити всіх необхідних заходів, щоб стати відповідальною платформою, яка поважає інтелектуальну власність, і якнайшвидше виконати у повному обсязі свої зобов'язання відповідно до закону про цифрові послуги», – йдеться у повідомленні. в листі.


Як зазначає El Confidencial, 51% опитаних Управлінням Євросоюзу з інтелектуальної власності використовують соцмережу X для доступу до нелегальних спортивних трансляцій.

Зазначається, що Ла Ліга розглядає впровадження інструменту Piracy Shield, який дозволяє швидко та ефективно виявляти та блокувати піратський контент.