8 серпня 2024 08:37

Володимир САЛЮК: "Уважно спостерігаю за грою Вокера, Джеймса, Рюдігера та Хакімі"

Новачок "Металіста 1925" Володимир Салюк розповів клубній пресслужбі про враження від Олімпіади, адаптацію в "Металісті 1925", гру в "Counter-strike" та готовність розпочинати клубний сезон.


- Як прийняли хлопці в команді та які перші враження від колективу?

- У команді прийняли мене тепло, я одразу побачив, що колектив тут згуртований, а мікроклімат, на мою думку, сприятливий для того, щоб демонструвати хорошу гру.


- У складі "Металіста 1925" є хтось з ким ви були раніше знайомі чи з усіма з нуля вибудовуєте взаємодію?

- Серед футболістів команди я раніше ні з ким знайомий не був, але не думаю, що це буде проблемою, бо вже розумію, що в команді чудовий колектив.


- Ви приїхали в розташування команди з Олімпіади, які враження від цієї події та чи вдалося вже переключитися з головної світової спортивної події на внутрішньоукраїнську "футбольну кухню"?

- Це була перша Олімпіада для нашої футбольної збірної. Я був дуже радий взяти участь в цьому турнірі, але дуже шкода що ми не змогли пройти далі, адже я впевнений, що це було нам під силу. Після приїзду додому в мене було кілька днів для відпочинку, цього цілком достатньо для того щоб переключитися.


- Ваша основна позиція - центр захисту. Де зручніше грати, правіше чи лівіше? На яких позиціях ще можете зіграти?

- Оскільки я правша, то мені, все ж таки, зручніше грати справа. Якийсь час я грав на позиції крайнього захисника, тому думаю, що зміг би зіграти ще й на цій позиції.


- Уже завтра "Металіст 1925" розпочинає чемпіонат. Ви лиш кілька днів, як приєдналися до команди, як оцінюєте власні кондиції, чи готові брати участь в матчі проти "Маріуполя"?

- Я пройшов хороші збори під керівництвом Руслана Петровича Ротаня перед Олімпійськими іграми, також з командою брали участь у товариському турнірі. Думаю, що, станом на цю мить, я перебуваю в оптимальних кондиціях.


- Під відео вашого представлення в Інстаграм Сергій Політило жартував, що ви не знаєте такого гравця, як Джібріль Сіссе, а хто насправді ваші улюблені футболісти з минулого та сьогодення?

- Мені подобаються атлетичні захисники, такі як Кайл Вокер, Ріс Джеймс, Антоні Рюдігер, Ашраф Хакімі. Тому, за можливості, я уважно спостерігаю за їх грою.


- Коли випадає вільний від футболу час, як ви його проводите?

- У вечірній час можу подивитися фільми, віддаю перевагу детективам і фантастиці. Або ж можу зіграти з друзями в "Counter Strike". А у вихідні дні я віддавав перевагу активному відпочинку, десь біля моря.


Фото: "Металіст 1925"