7 серпня 2024 20:31

"Не можу зрозуміти, чому природа цих помилок "Динамо" у захисті дуже схожа". Вацко розібрав ключові епізоди в матчі з "Рейнджерс" і розкритикував Михавка

Спортивний журналіст та коментатор Віктор Вацко поділився враженнями від гри "Динамо" з "Рейнджерс".


- За "Динамо" дуже прикро. Я навіть не згадаю, коли таке було, щоб я був готовий третій матч поспіль роздавати киянам компліменти за футбол. І при цьому ми ще й про єврокубкові ігри говоримо. Матч показав, що "Рейнджерс" сильніший за "Партизан", але "Динамо" як мінімум ні в чому йому не поступалося. Дуже гарна динаміка від команди Шовковського. Намагаються швидко грати вперед, розганяти атаки. Мені дуже подобається така вертикальність. Кияни створювали моменти та логічно повели у рахунку. Супер.


Але наразі є дві проблеми. "Динамо" грало дуже добре і перегравало суперника, але на такому рівні, щоби чогось досягти, не можна так витрачати моменти. Навіть передумови до гольових моментів. У другому таймі динамівці мали все, аби розвивати успіх. Але Шапаренко одного разу прийнява неправильне рішення з м'ячем, а у другому Волошин рано прострілив. Це другий тайм за рахунку 1:0, коли суперник тисне в атаці та розкривається в обороні. Також не забуватимемо про оборонну роботу. Не можу зрозуміти, чому природа цих помилок у захисті дуже схожа. Коли Бущан засейвив удар головою Дессерса, форвард "Рейнджерс" не був під контролем у жодного з центральних захисників. Якби Попов розташувався трохи ближче і по воротах, то суперник, швидше за все, не пробив би.

Потім Михавко. Він стояв обличчям до всіх учасників епізоду. Він повинен розуміти, що м'яч перелітає його партнера по центру захисту, але при цьому не нав'язує боротьбу в повітрі і дає пробити. І гол "Рейнджерс", який прийшов після банальної флангової подачі. Бущан кілька разів кричав Вівчаренку, щоб накривав ліву ногу. Трохи не розумію у цій ситуації позицію Михавка. При фланговій подачі центральний захисник повинен бути на штанзі. Так пишуть у книжках. А далі три гравці "Динамо" у статиці розташувалися по воротах, але ніхто не зміг зреагувати на м'яч і на вбігання Дессерса.