7 серпня 2024 15:02

"Мідтьюлланд" отримав з перепродажів Артема Довбика 10,5 млн євро

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Данський клуб "Мідтьюлланд" отримав з перепродажів українського форварда Артема Довбика - спочатку в "Жирону", а потім в "Рому" - 10,5 мільйонів євро, інформує Tipsbladet.dk.


Як зазначає видання, "Мідтьюлланд" свого часу віддав Довбика "Дніпру" без трансферного платежу в обмін на право мати 50 відсотків за перепродаж нападника. Після тривалих переговорів сторони - "Дніпро-1", "Мідтьюлланд" та "Жирона" - погодили модель, за якою "Мідтьюлланд" де-факто залишив 30% права на перепродаж "Довбика" в "Жироні", а за решту 20% від початкових 50% права на перепродаж українця отримав приблизно півтора мільйона євро (близько 11 млн данських крон).

Трансфер влітку 2023 року зайняв так багато часу частково тому, що все мало бути перевірено кількома командами юристів, щоб переконатися, що вони не порушують вищезгадану заборону ФІФА на володіння третіми особами. "Мідтьюлланд", "Дніпро" та "Жирона" досягли успіху, який задовольнив усі три сторони, а отже, і футбольну владу.

Результатом двох останніх угод Артема Довбика для "Мідтьюлланда" є загальний прибуток у розмірі близько 80 мільйонів датських крон. І тепер "Мідтьюлланд" отримає трохи більше дев'яти мільйонів євро (приблизно 69 мільйонів датських крон) за останні 30 відсотків відступних за трансфер Довбика з "Жирони" до "Роми", тоді як "Жирона" отримає решту суми від продажу.