7 серпня 2024 10:35

"Бенфіка" - перша команда, 6 трансферів якої перевищили 60 мільйонів євро кожен

"Бенфіка" вкотре продала свого гравця за дуже великі гроші. 19-річний Жоау Невеш перейшов до ПСЖ за 60 мільйонів євро. Це вже шостий продаж лісабонців, який дорівнює 60 мільйонам і більше. Жоден інший клуб подібним похвалитися не може.


Варто відзначити роботу спортивного менеджменту "орлів" на чолі з Руєм Коштою. За останнє десятиліття (починаючи з сезону 2014-2015) "Бенфіка" від продажів своїх гравців отримала 1,4 мільярда євро! З урахуванням покупок чистий прибуток лісабонської команди має позитивний баланс у розмірі 750 мільйонів євро (за останні 10 років)! "Бенфіка" демонструє найкращий економічний показник. До прикладу, другою командою, яка має позитивний баланс має амстердамський "Аякс" - 484 мільйони.

Невеш - шостий трансфер, на якому "Бенфіка" заробила понад 60 мільйонів євро. Такого рекорду не досягла жодна команда в історії. Наприклад, у "Реала" було чотири подібних продажі (Кріштіану Роналду, Ді Марія, Каземіро та Альваро Мората), а в "Челсі" - тільки три (Еден Азар, Тібо Куртуа та Мейсон Маунт).

Першим великим трансфером "Бенфіки" став продаж Жоау Феліша в "Атлетіко" за 127 мільйонів. Наступного року в "Манчестер Сіті" був проданий Рубен Діаш за 71 мільйон євро. Далі були Дарвін Нуньєс, за якого "Ліверпуль" відстебнув 85 мільйонів євро, і Енцо Фернандес, який перейшов у "Челсі" за 121 мільйон. Замкнув п'ятірку топ-продажів Гонсалу Рамуш (60 мільйонів) у ПСЖ. І ось тепер ті ж парижани купують Жоау Невеша.