7 серпня 2024 10:18

Арбітри, які мали працювати на матчі "Динамо" - "Рейнджерс", зробили заяви щодо історії з крадіжкою дорожнього знака

Вчора стало відомо, що польські арбітри Бартош Франковськи та Томаш Мусял, які мали працювати зі системою ВАР на матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Динамо" - "Рейнджерс", були затримані поліцією у нетверезому стані з підозрою у крадіжці дорожнього знака. Як пише TVP.pl., за кілька годин обидва рефері попросили вибачення на цю історію, виступавши з відповідними заявами.


Мусял зробив наступну заяву:


"Пані та панове, у зв’язку з інформацією, що з’явилася в ЗМІ щодо подій, які відбулися в ніч з 5 на 6 серпня, хочу принести всім щирі вибачення та надати кілька пояснень. Мені дуже прикро і — чисто по-людськи — тупо, бо я знаю, що моя невдала поведінка кине тінь на багаторічну тяжку працю.

Те, що сталося, було безвідповідальним і непрофесійним з мого боку, і я це повністю усвідомлюю. Хочу лише наголосити, що жодних проявів агресії в моїй поведінці не було, я не порушував закон, не було неадекватної поведінки з мого боку по відношенню до поліцейських чи перехожих. Ніяких звинувачень проти мене не висунули, але я дійсно був оштрафований.

Я від щирого серця прошу вибачення у керівництва Польської футбольної асоціації, особливо у колегії арбітрів, керівництва Екстракласи та всіх тих, кого я розчарував своїм ставленням. Зокрема, я також прошу вибачення у своєї родини, оскільки моя поведінка поставила під загрозу їх спокій.

Це перша історія такого типу за моєї участі. Протягом багатьох років моєї професійної суддівської кар'єри я наполегливо працював, щоб досягти того, де я є сьогодні. У той же час я завжди намагався подавати приклад, як на полі, так і поза ним. Я усвідомлюю наслідки, які на мене чекають, але сподіваюся, що зможу реабілітуватися та відновити вашу довіру", - цитує Мусяла.


Франковські теж приніс вибачення, висловившись так:


"Пані та панове! Хочу висловити жаль з приводу подій зі мною, які сталися в ніч з 5 на 6 серпня. Мені дуже прикро, що я порушив вашу довіру однією безвідповідальною поведінкою. Я приношу вибачення УЄФА, Польському футбольному союзу, усім членам суддівської колегії, Екстракласі та футбольним уболівальникам, які могли бути обурені моїм вчинком.


Я також прошу вибачення у своїх близьких, яких я підвів і піддав неприємним переживанням. Хочу зазначити, що я не був агресивним під час інциденту, я співпрацював з поліцейськими, і в підсумку мене оштрафували. Вищезазначений захід став першим подібним заходом за моєї участі, і за двадцять два роки свого суддівства я намагався професійно виконувати свої обов’язки та не залишати плям у своєму іміджі.

Я зробив жахливу помилку, про яку глибоко шкодую. Я зі смиренністю прийму наслідки, які мене чекають, але в той же час я хотів би сподіватися, що одного дня я зможу відновити вашу довіру. Ще раз прошу вибачення!".