7 серпня 2024 08:08

Ібрагімович про виховання сина: "У нього важке прізвище, його завжди порівнюватимуть із батьком. Моє завдання – зробити його незалежним, нічого не дістається просто так"

Златан Ібрагімович розповів, яких засад дотримується у вихованні дітей.


У липні 17-річний син Ібрагімовича Максиміліан підписав перший професійний контракт із «Міланом». Він виступатиме за молодіжну команду «росонері».

«Звичайно, йому нелегко через те, ким є його батько. Має важке прізвище. Куди б він не подався, його завжди порівнюватимуть.

Але в «Мілані», зі своєї позиції, я не бачу, щоби він відрізнявся від інших. Я суджу його не як свого сина. Я суджу його як гравця, як і решту. Він має вчитися, працювати та заробляти. А потім буде що буде. Він сильний морально. Люди думають, що грати у футбол легко, і що будь-хто так може. Але це не так.

Він повинен зрозуміти те прагнення, яке було в мене. Де він його черпає, варто запитати його. Я можу говорити лише як батько. Я прищепив йому дисципліну, повагу та вміння старанно працювати. Ти чогось хочеш, і ти досягаєш цього. Нічого не дістається просто так. Це стосується не лише гри.

Моє завдання як батька зробити його незалежним, коли він виросте. Якщо я не зроблю його незалежним, то я зазнав невдачі.

Я намагаюся дотримуватися балансу, тому що коли я був маленьким, мій батько не міг дати мені того, що я можу дати своєму синові сьогодні. Але мій батько робив мені все, що міг. І я роблю те саме для своїх синів. Як батько, я не можу пишатися ними ще сильніше», – сказав екс-форвард «Мілана» та збірної Швеції, який обіймає посаду радника власників «россонері».