6 серпня 2024 23:47

Ліга чемпіонів. "Зальцбург" обіграв "Твенте", ПАОК Кендзьори зіграв унічию з "Мальме"

У вівторок, 6 серпня, були зіграні перші матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.


Ліга чемпіонів, 3-й квал. раунд. Перші матчі


Карабах – Лудогорець – 1:2

Голи: Жуніньо, 64 – Алмейда, 56, Відаль, 87


На 89-й хвилині вилучено Відаля (Лудогорець, друге попередження)


Мальме – ПАОК – 2:2

Голи: Янссон, 28, Нанасі, 67 – Тайсон, 42, Баба, 75


Мітьюлланд – Ференцварош – 2:0

Голи: Букса, 17, Джу, 69


На 45+4-й хвилині Сімсір (Мітьюлланд) не реалізував пенальті (воротар)


Спарта – ФКСБ – 1:1

Голи: Олатунджі, 78 – Дава, 61


Лілль – Фенербахче – 2:1

Голи: Остерволде, 12 (автогол), Жегрова, 90+1 – Кахвечі, 79


Зальцбург – Твенте – 2:1

Голи: К'єргор, 40, 85 – Влап, 90


Карабах несподівано поступився на своєму полі Лудогорцю. Героєм зустрічі став 30-річний іспанський правий захисник Сон – після перерви він оформив два асисти: спочатку на Дініса Алмейду, потім – на Кайо Відаля. Бразилець також міг стати героєм зустрічі, але за кілька хвилин після переможного голу вчинив дуже грубий підкат, заробив друге попередження, а відтак – дискваліфікацію на гру-відповідь. Ця втрата стане не єдиною – центральний захисник Карабаха Медіна в прямому сенсі слова зламав ногу вінгеру Лудогорця Текпетею, але не був удостоєний навіть попередження.


В останніх п'яти матчах чемпіонату Швеції Мальме зазнав трьох поразок, а також продав лідера оборони Дерека Корнеліуса в Марсель. Незважаючи на це, в домашньому матчі з ПАОК команда Хенріка Райдстрома домінувала і створила щонайменше чотири гольові моменти – проблема звелася до реалізації. У складі грецької команди відзначилися 36-річний Тайсон і екс-захисник Челсі Абдул Рахман Баба. При цьому гол екс-вінгера Шахтаря було зараховано тільки після відеоперегляду. Можна тільки уявити розчарування шведів, враховуючи, що Аллсвенскан – єдиний європейський національний чемпіонат, який пишається відмовою від системи VAR.


За відсутності травмованого штатного пенальтиста Чо Ге Сена до 11-метрової позначки матчу з Ференцварошем підійшов турецький легіонер Мітьюлланда Сімсір пенальті. З його ударом наприкінці першого тайму впорався воротар, але ця невдача не завадила данцям здобути комфортну домашню перемогу над колишньою командою Сергія Реброва.


Нереалізований суперником пенальті став єдиним фартом угорців у цій зустрічі. Александр Пешіч і Тосін Кехінде запоров цілу низку гольових моментів, обидва центральні захисники гостей заробили попередження ще до перерви, а інший центральний захисник Міенті Абена, який міг би закрити цю позицію, не потрапив до заявки. Він готується перейти до московського Спартака слідом за Маркіньйосом, якого Ференцварош уже туди продав.


Терпець головного тренера Ференцароша Паскаля Янсена увірвався через десять хвилин після початку другого тайму, про що яскраво свідчить потрійна заміна. Угорська преса констатує: матч у Данії чітко показав, що Ференцварош потребує посилення до закриття трансферного вікна.


Шикарний індивідуальний прохід Тьягу Сантуша правим флангом із подальшим прострілом уздовж воріт призвів до голу Лілля у ворота Фенербахче – центральний захисник Остерволде зрізав м'яч у власні ворота. Команді Жозе Моурінью вдалося зрівняти рахунок лише наприкінці зустрічі – прямим обвідним ударом зі штрафного – "на техніку" – забив Ірфан Кахвечі, який замінив Сен-Максимена. І все ж команда Бруно Женезіо вирвала перемогу в компенсований час завдяки голу Жегрови – він розрядив свою гармату з-за меж штрафного. Не обійшлося і без рикошету...