6 серпня 2024 23:14

Ліга Європи. Клуб українця поступився "Маккабі" Т-А, чемпіон Молдови лише завдяки автоголу здолав представника Уельсу

У вівторок, 6 серпня, у 3-му турі кваліфікації відбулось два матчі.


Ліга Європи, 3-й тур кваліфікації


Паневежис (Литва) – Маккабі Тель-Авів (Ізраїль) – 1:2

Голи: Гуссіас, 70 – Перец, 3, Турджеман, 10


Петрокуб (Молдова) – Нью Сейнтс (Уельс) – 1:0

Гол: Девіс, 20 (аг.)


У першому матчі дня литовський Паневежис приймав тельавівський Маккабі. Гості чудово розпочали гру і вже на старті зустрічі зуміли вийти вперед. Не минуло і десяти хвилин як ізраїльтяни забили вдруге. В середині тайму лише реакція голкіпера Паневежиса врятувала литовців від третього гола.


По перерві Маккабі міг доводити до розгрому, але натомість пропустив контратаку, дозволивши господарям зрівняти. Попри серйозний тиск литовці зуміли втримати хиткий рахунок, зберігши примарні шанси на загальний успіх у матчі-відповіді. До слова, український захисник Андрій Карвацький потрапив до заявки Паневежиса, але всю гру провів у запасі.


У ще одному поєдинку молдовський Петрокуб на своєму полі здобув непросту перемогу над валлійським Нью Сейнтсом. Долю матчу вирішив єдиний гол, забитий з далекої відстані в середині першого тайму – м'яч під час польоту зачепив Девіса і дезорієнтував голкіпера.


Мудрак по перерві міг подвоювати перевагу господарів, але пробив у лічених сантиметрах над поперечиною. Валлійці мали шанс вивезти з Молдови нічию, якби Бен Кларк на екваторі другої сорокап'ятихвилинки був трохи точнішим (м'яч після небезпечного удару прошмигнув впритирку з правою стійкою).