6 серпня 2024 22:41

​Кліматичні активісти пробралися на віллу Мессі на Ібіці вартістю 11 млн євро та облили стіни фарбою на знак протесту

Кліматичні активісти з організації Futuro Vegetal пробралися на віллу нападника «Інтера Маямі» Ліонеля Мессі, яка знаходиться на Ібіці.


Вони облили фасад червоною та чорною фарбами та сфотографувалися з банером «Допоможіть планеті – їжте багатих, скасуйте поліцію».

«Найбагатший 1% населення світу у 2019 році здійснив таку саму кількість викидів вуглекислого газу, як і найбідніші дві третини людства, незважаючи на те, що саме найвразливіші верстви страждають від найгірших наслідків кризи.

Цією ненасильницькою акцією екологічна група засуджує безперервність політики уряду, яка посилює кліматичну кризу, а також нерівну відповідальність за неї», - виправдали свої дії Futuro Vegetal.


Активісти також вказали на те, що вілла була побудована незаконно: «Це лише ще один приклад того, що закон не працює однаково для всіх».


Мессі придбав цю віллу у 2022 році за 11 мільйонів євро, і тоді у нього не було ані сертифікату про завершення робіт, який повинна була надати міська рада Сан-Хосе, ані сертифікату про придатність для проживання, що робить практично неможливим власнику під'єднати водо- та електропостачання.