6 серпня 2024 18:45

Мареска про "Челсі" та продаж вихованців: "Усі клуби АПЛ змушені робити це через правила ліги. Шкода, вболівальники хочуть бачити футболістів, подібних до Тотті в "Ромі"

Енцо Мареска заявив, що всі клуби АПЛ продають вихованців не лише «Челсі».

За останні 12 місяців "сині" продали Мейсона Маунта, Льюїса Холла, Рубена Лофтус-Чіка, Іана Матсена, Каллума Хадсон-Одої, Біллі Гілмора. Очікується, що з «Челсі» також підуть Конор Галлахер, Армандо Броя та Трево Чалоба.

У тому числі завдяки цим продажам клуб зміг витратити рекордну суму в понад 1 млрд фунтів за останні чотири трансферні вікна, щоб оновити склад молодими гравцями.


Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска відповів на запитання, чи можуть продажі популярних гравців академії засмутити вболівальників клубу.


Але це не проблема Челсі, такі правила. Всі клуби зараз змушені продавати гравців з академії через правила. Це проблеми всіх клубів Прем'єр-ліги.


Це не тільки ми, всі клуби Прем'єр-ліги. Шкода, тому що в Італії ми маємо [Франческо] Тотті з «Роми», який 20 років був в одному клубі. Ми любимо це у футболі, уболівальники хочуть це бачити. Але з нинішніми правилами все інакше, ніж торік.


Не лише «Челсі» витрачає гроші на гравців. Усі великі клуби намагаються купити гравців. Деякі клуби витрачають більше, деякі менше. Моя особиста думка – це прикро, тому що нам подобається бачити футболістів одного клубу, але правила змінилися», – сказав Мареска.


Також тренер «Челсі» відповів на запитання, чи потрібно змінювати правила, через які клубам доводиться продавати гравців із академій.


"Якщо вони хочуть захистити гравців академії, то, напевно, так", - заявив головний тренер "Челсі".