5 серпня 2024 22:57

Юрій ШЕЛЕПНИЦЬКИЙ: "Динамо" варто забути про "Партизан" і красивий футбол"

Київське "Динамо" в першому матчі 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів зіграє 6 серпня проти шотландського "Рейнджерс". Поділитися очікуваннями від цього поєдинку, який відбудеться в Любліні, на стадіоні "Арена Люблін", і розпочнеться о 21:00, Footboom попросив першого капітана в історії збірної України Юрія Шелепницького.


- Якщо хочемо йти далі в цій Лізі чемпіонів, то треба геть забути матчі з "Партизаном", - зазначив Шелепницький. – Так себе налаштувати динамівцям потрібно було вже після першого поєдинку із сербами, коли все стало ясно. І тренерський штаб "Динамо", і футболісти повинні були активно вивчати "Рейнджерс". Збірна України вже так обпіклася, коли після перемоги над Молдовою думали шапками закидати збірну Румунії… З британцями легко не буде – треба очікувати боротьбу з першої і до останньої хвилини, без пауз і перепочинку.

"Динамо" якісно укомплектувалося в міжсезоння, тверезо розрахувавши свої сили на трансферному ринку. Тягнути сюди легіонерів в час війни – занадто дорого і клопітно. До того ж, кияни підтягнули до основи свою молодь – дуже якісних виконавців, яким найближчим часом доведеться замістити двох-трьох футболістів першої команди. Думаю, їх постараються не перетримати в "Динамо", і вчасно продати за рубіж.

"Біло-синім" потрібно зберегти ту зарядженість, яка була на сербів. Причини там були інші, однак успіх у протистоянні із шотландцями не менш важливий. Потрібно, нарешті, рухатися до групової стадії Ліги чемпіонів, досить зупинятися на кваліфікації. Тривогу викликає тільки те, що динамівська молодь іноді не кінця зіграна, особливо, у захисті. І все-таки, треба визначитись: краси нам не треба, да й рахунку 6:2, чи 3:0, - теж. Впевнений, всіх нас цілком влаштує двічі по 1:0 на нашу користь. Це, звичайно, ідеальний варіант. В Глазго можна й просто завершити все насухо.