5 серпня 2024 21:58

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Ми забили багато голів "Партизану" і, звичайно, сподіваємося на те саме проти "Рейнджерс"

Головний тренер "Динамо" Олександр Шовковський поділився очікуваннями від першого матчу в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів з "Рейнджерс".


"Це третій рік повномасштабної війни в Україні. Минуло 10 років з часу першої агресії проти нашої країни. Тому, звичайно, є багато негативних емоцій, багато емоцій, від яких неможливо позбутися. Вони залишаються в нашому житті і, мабуть, залишаться назавжди. Наші бійці захищають наші домівки, роблять все можливе, щоб футбол, як мистецтво, не зник у нашій країні. Тож мати можливість подарувати деякі позитивні моменти (через вихід у Лігу чемпіонів) тим, хто бореться за нашу свободу, за нашу незалежність, це щось справді дуже важливе для нас. Це щось безцінне, і ми щасливі, що можемо це зробити.


Ми хочемо подарувати їм приємні емоції, адже їх зараз їм дуже не вистачає. Олімпіада, яка зараз відбувається в Парижі, і виступи наших олімпійців, медалі, які вони здобули – це додає віри в те, що попри всі ці невдачі і війну в Україні, ми можемо пройти цей етап, подолати його, вистояти. Ми хочемо подарувати позитивні емоції нашим мужнім воїнам і навіть звичайним людям, тому що зараз дуже складний момент.


Ми не відділяємось від українського народу, від української нації. Ми є частиною цього, і ми докладемо всіх зусиль у цьому матчі, щоб подарувати їм ці позитивні моменти. Очевидно, що ми не можемо грати в нашому рідному місті, з нашою домашньою публікою. Тому ми дуже вдячні всім людям, які приходять сюди, щоб підтримати нас.


Останні 10 років були важкими для "Рейнджерс", але клубу вдалося знову піднятися, грати у вищому дивізіоні, грати в Лізі чемпіонів, виграти трофеї в Шотландії. Зараз вони на шляху повернення до традицій свого клубу. У них є команда гравців, які дуже добре грають на фінальній стадії. У них хороші гравці в нападі і дуже хороші вінгери. Команда досвідчена, амбітна, дуже швидка у футбол.


Для нас буде цікава гра. Це дві різні хороші команди, і ми очікуємо небезпеки від будь-кого в команді "Рейнджерс". Ми очікуємо двох дуже хороших матчів і чекаємо їх з нетерпінням. Ми забили багато голів "Партизану" і, звичайно, сподіваємося на це знову проти "Рейнджерс". Ми для цього тренуємося, але одна справа створювати моменти - важливіше реалізовувати і забивати. Ми повинні перетворити їх на голи", - цитує Шовковського Daily Record.