5 серпня 2024 17:47

Унаї Мельгоса - про роботу координатора збірних: "Якщо тренеру потрібна допомога, коли він має сумніви, він може про це попросити"

Головний тренер молодіжної збірної України Унаї Мельгоса розповів про роботу координатора юнацьких збірних.


- З'являлась версія, що головним тренерам юнацьких збірних під час Євро заважали аналітики, або координатор молодіжних збірних Унаї Мельгоса. Можете це прокоментувати чи спростувати?

- Головний тренер команди відповідає за весь процес. Він лідер не тільки гравців, а й персоналу. Він повинен керувати персоналом, бути менеджером. Люди, що навколо, намагаються допомогти, хочуть спробувати сказати, що бачать цю ситуацію так. Вони можуть допомогти проаналізувати гравців, опонентів.

Але у підсумку головний тренер повинен приймати рішення, бо, знову ж таки, всю відповідальність несе не тренер з фізичної підготовки або аналітик, відповідальність на головному тренері, очевидно, що він приймає рішення.

Я, як координатор був на турнірах з командою U-17, U-19, коли у мене була можливість поїхати. Я був там, щоб допомогти.

У мене інше ставлення до цього, якщо тренер каже мені: «Будь ласка, можеш сказати мені щось», якщо йому потрібна допомога в якийсь момент, коли він має сумнів- він може про це попросити.

Якщо йому потрібно, щоб я тримався трохи далі - без проблем. Ми всі працюємо на асоціацію, це не про імена, не про індивідуальності, не про Україну. Це про національну збірну, - сказав Мельгоса.


Фото - ФК "Динамо"