5 серпня 2024 16:14

Сергій Ребров – про Євро: "Я не буду звинувачувати гравців"

Головний тренер збірної України Сергій Ребров висловив свою думку щодо змін, які він би за можливості міг внести при підготовці до Євро-2024.


– У нас сьогодні головна тема – виступ збірної на Євро. Хотілося б все ж таки повернутися, тому що ми сьогодні вперше, напевно, почули, я не пригадаю раніше, що це не розділили себе від команди та взяли відповідальність на себе, сказавши, що так само розділяєте провину.

– Чому вперше? До цього в мене не запитували.

– Окей, сьогодні ми запитали, тому і почули. Сьогодні перед нами всієї команди немає, ми не можемо запитати гравців, чому вони в телефонах сиділи, лідерські якості не проявляли. Вибачайте, що всі стріли у вас. Якщо ви говорите про власну провину, то в чому ви її вбачаєте? Я знаю вас як сильну людину, готову брати на себе відповідальність. Щоб ви змінили? Про заявку ви відповіли. Можливо, ви б скасували спаринг з Молдовою? Може, свіжості не вистачало. Щоб ви змінили?

– Так, ми проаналізували. Ми розуміємо, що трапилося. Але ще раз кажу. Я ніколи не відрізняю себе від (гравців). Я не буду звинувачувати гравців. З гравцями ми можемо сісти після гри. Якщо є установка на гру, то цей гравець повинен робити А, В, С. Але А, В, С – це тактично. Ми не кажемо гравцям, що ви повинні бути як роботи. Є зони: перша, друга, де ми повинні грати просто, де ми не повинні втрачати мʼяча. Але рівень гравців національної збірної дозволяє в останній зоні робити все, що завгодно, тому що нам треба ризикувати в останній зоні. Я не можу казати, що гравці не виконали настанови тренера. Вони намагалися. На мою думку, на цьому Євро наші гравці не показали свій максимум. Чому це сталося? Ми розбиралися у команді. Ми провели дуже багато зборів. Зараз я впевнений, що на наступний відбірковий цикл гравці підійдуть з зовсім іншим настроєм та психологічним станом.

– Тут питання більше було, що ви б змінили, тренерський штаб у плані підготовки. Про гравців ми почули.

– Ви кажете про те, щоб прибрати гру з Молдовою. Це ж неможливо! Я згоден, що деякі команди провели 2 спаринги, ми – 3. Але якщо ви бачили ці спаринги, яке навантаження отримали всі гравці? Приблизно однакове. Я не можу казати, що усі 3 гри грала одна команда і вона вийшла на Євро, вона не готова. Ні. Так не було. І як ви бачили, що всі хлопці отримали приблизно один рівень навантаження. Тому я не бачу в цьому перешкоди. Так, коли ми зараз дивимося, багато команд зіграли 2 гри. Напевно, якщо ми потрапимо на наступне Євро чи чемпіонат світу, тоді ми зробимо 2 гри, – сказав Ребров.