5 серпня 2024 15:35

Лапорта про 1-й візит "Барси" до Нью-Йорка 1937-го: "Нас зустріли як представників демократії та символ боротьби з фашизмом. Це мало вирішальне значення для виживання клубу в розпал громадянської війни"

Жоан Лапорта згадав про перші візити «Барселони» до США.


«Вперше «Барселона» ступила на американську територію у 1937 році, у Нью-Йорку, і це мало вирішальне значення для виживання клубу у розпал громадянської війни в Іспанії.


У Нью-Йорку «Барсу» зустріли як справжніх представників демократії, як символ каталонської ідентичності та свободи у боротьбі з фашизмом», – сказав президент «Барселони» на зустрічі з мером Нью-Йорка Еріком Адамсом.


Громадянська війна в Іспанії (17 липня 1936 - 1 квітня 1939) - збройний конфлікт на основі соціально-політичних протиріч між ліво-соціалістичним (республіканським) урядом країни, підтримуваним комуністами, і підняли збройний заколот право-монархічними силами, на бік яких стала велика іспанської армії на чолі з генералісимусом Франсіско Франком. Війна закінчилася перемогою націоналістів та встановленням військової диктатури Франка.