5 серпня 2024 15:15
1

Сергій РЕБРОВ: "Не розумію, чому Бондаренко не поїхав на Олімпіаду"

Головний тренер збірної України Сергій Ребров на прес-конференції відповів на питання щодо комплектації олімпійської збірної України для виступу на Олімпіаді.


– Для атлетів Олімпійські ігри – це дуже важливо. Але футбол дещо інше змагання. Збірні викликаються над дати ФІФА. Тому клуби мають право залишати рішення за собою. Якою має бути позиція Федерації? Хто грає у футбол? Клуби нічого не зобов'язані. Єдине питання, яке я маю, це чомусь не поїхав Бондаренко. Мав якусь травму? Криськів поїхав.

Я вдячний усім гравцям, яких відпустив "Шахтар". Але чому не поїхав Бондаренко? До "Руху" у мене також є питання. Але все це стосується олімпійської збірної та клубів. Клуби також треба поважати. Ми не можемо сказати: "Ти винен". Я розмовляв із представниками клубів, і позиція у всіх була одна – скасуйте матч за Суперкубок та перенесіть перший тур чемпіонату. Ми це зробили, але гравці, які мали приїхати, не приїхали. Це прерогатива клубів. Навіть якщо вони пообіцяли, на жаль, ми не отримали всіх гравців.


Я впевнений, що наша збірна виступила на Олімпіаді краще, якби були інші гравці. Про закордонні клуби я не говорю. Там навіть не треба розмовляти. у "Реалі" відпустили своїх футболістів лише на один турнір. Якщо хтось не поїхав до ЄВРО, його відпускають на Олімпіаду.

Я розмовляв із Мудриком та Забарним. Вони були готові їхати до олімпійської збірної, але якщо це не дати ФІФА, то все вирішує клуб. Ще раз – я не розумію, чому не поїхав Бондаренко. Чому не поїхав Судаков, я розумію. Це може бути позиція клубу. щодо гравців, які були на ЄВРО.

Чому не поїхав Нещерет із "Динамо"? Кияни грають у кваліфікації Ліги чемпіонів. А що коли станеться з першим воротарем? "Динамо" – це окрема історія, але й вони відпустили своїх гравців. У нас уже дві команди у єврокубках у груповому етапі. Для України це дуже важливо. Для "Динамо" також це дуже важливо. Зараз ми всі радіємо, що вони пройшли "Партизан". А якби щось трапилося з голкіпером киян? Тому я розумію їхню позицію.

Чому не поїхав Бондаренко? Тому що, вибачте за російську, президент Шахтаря "на словах Лев Толстой, а на деле - х%й простой"!