4 серпня 2024 14:34

Український тренер зіткнувся у Молдові з рекордною кількістю легіонерів

На головного тренера тираспольського "Шерифа" українця Юрія Гуру чекає доволі непросте випробування. І справа не в турнірних завданнях, а у кадрових. Нашому співвітчизнику доведеться працювати з небаченою досі кількістю легіонерів. Напередодні старту чемпіонату Молдови у заявці "Шерифа" їх налічується стільки, що вистачило б на два з лишком склади – 26!


Цікаво, що у Тирасполь з’їхались представники різних країн з чотирьох континентів. Як стало відомо кореспонденту UA-Футбол, на контрактах у "Шерифі" перебувають футболісти з паспортами 20 іноземних держав. Більше всього гравців з Нігерії та Кот Д’івуару – по троє, по двоє – з Бразилії та Буркіна-Фасо, по одному представнику із Великобританії, Бельгії, Хорватії, Нідерландів, Північної Македонії, Албанії, Мальти, Австралії, Уругваю, Сенегалу, Камеруну, Алжира, Малі, Гани, Нігера та Кабо-Верде.


Незважаючи на величезну кількість іноземців, Юрій Гура не втрачає впевненості щодо комунікації з легіонерами. Як виявилось, він підтягує свої знання з англійської, до того ж, у тираспольському клубі є перекладачі з трьох мов - португальської, іспанської та французької. Та й тренерський штаб дуже добре вміє розмовляти англійською.


Цікаво, що у заявці "Шерифа" на сезон-2024/25 молдовських футболістів налічується лише… п’ятеро, причому двоє з них – воротарі.

Нагадаємо, що 47-річний Гура приступив до роботи у тираспольському клубі на початку травня нинішнього року, за два тури до завершення минулого сезону.