3 серпня 2024 19:35

Відомий ультрас "Динамо", який служив у Міноборони, помер від серцевого нападу

Унаслідок серцевого нападу помер військовослужбовець фінансового департаменту Міноборони, відомий український аудитор Віталій Шеремета, який багато зробив для реформ закупівель у МОУ.


Про це в суботу, 3 серпня, повідомила волонтерка, членкиня Громадської антикорупційної ради при МОУ та радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова.

“Міністерство оборони України понесло втрату достойнішої людини. Віталій Шеремета мобілізований власник аудиторської компанії, працював у четвірці міжнародних аудиторських компаній. Розумний, принциповий, чесний, кваліфікований.


Саме з ним ми в травні 2023 році у складі колегіального органу із закупівель виводили тилові закупівлі на Prozorro. Саме з ним ми до третьої години ночі писали кваліфікаційні вимоги до учасників. Саме з ним ми найбільше професійно дискутували. Саме з ним ми найбільше і зробили. Саме він був тією людиною, з якою було не страшно приймати рішення по закупці на мільярди гривень”, – розповіла Ярова у фейсбуці.


“Особисто для мене – це тяжка втрата. Моя думка, це тяжка втрата і для фінансового департаменту Міністерства оборони. Про сімʼю, де росте дворічна дитина, я взагалі мовчу.


Серцевий напад. Вночі. Сьогодні. Вчора він був ще живий.


Ридаю. Не вірю. Честь”, – написала Ярова.

Як відомо, Віталій Шеремета з 1995 року був засновником і керівником аудиторської фірми “Шеремета і партнери”.