2 серпня 2024 23:58

В’ячеслав ФРІДМАН: "Дніпро-1" не отримає жодних коштів за перехід Довбика до "Роми"

Комерційний директор «Дніпра-1» В’ячеслав Фрідман сказав, що клуб не отримає гроші за перехід колишнього нападника команди Артема Довбика з «Жирони» у «Рому».


– В'ячеславе Євгеновичу, «Дніпро-1» отримає якісь кошти за перехід Довбика до Роми?

– Ні! Нашою умовою продажу Довбика з «Дніпра-1» до «Жирони» було отримати всю суму одразу протягом 5 днів, тому жодних бонусів і відсотків від подальшого трансферу не передбачено. Як і обумовлювалося, «Жирона» відразу перевела на наш рахунок шість мільйонів євро. Жодних подальших вигод від продажів Довбика «Дніпро-1» не має.

От у «Мідтьюлланда» були відсотки від наступного його продажу. Вони отримали близько півтора мільйона євро від трансферу Артема в «Жирону», а решту було прописано бонусами від його наступного переходу – це близько 30%.

– «Мідтьюлланд» від трансферу Довбика в «Рому отримає 9.15 млн. євро бонусів. Вам не прикро, що «Дніпро-1» вирішив усе отримати одразу і не передбачив такий варіант розвитку подій, де можна було заробити більше?

– Я не рахую чужі гроші! У той момент у нас була тільки пропозиція від «Жирони». Все! За рік до цього «Трабзонспор» пропонував 10 мільйонів доларів на двох, нам і «Мідтьюлланду», але ми відмовилися. Коли надійшла пропозиція від «Жирони», нам треба було терміново продавати Довбика.

Така у нас була домовленість з Артемом і його агентом, тому що він порядний хлопець і продовжив із нами контракт, щоб «Дніпро-1» міг заробити на його трансфері. Повірте, більше за Довбика «Дніпру-1» ніхто не давав, хоча ми билися із «Жироною» за 13-14 мільйонів.

Чому ми не заклали відсоток від перепродажу? Це рулетка! А якби Довбик провалився в «Жироні»? Тоді прощавай, відсоток. Ніхто не знав, як Артем адаптується до Ла Ліги і нової країни. Ми прийняли рішення отримати все й одразу.

– «Дніпро-1» зможе розраховувати на платіж солідарності УЄФА за виховання футболіста?

– Ні. Він прийшов до нас у віці 23-х років. А 5% від трансферної суми розподіляється між клубами, які готували гравця з 12 до 23 років, – сказав Фрідман.