2 серпня 2024 13:40

Усик – про суддів матчу "Полісся": "Серби підтримують нашого ворога. УЄФА не бачить цього чи у них очі через гроші замилило?"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Чемпіон WBA, WBO, WBC та IBO у надважкій вазі та гравець «Полісся» Олександр Усик (22-0, 14 КО) поділився емоціями від матчу-відповіді 2-го туру кваліфікації Ліги конференцій між житомирською командою та «Олімпією» (1:2).


– Спорт – справедливий, враховуючи сьогоднішній матч та підсумковий результат?

– Ні, звичайно. Взагалі й життя несправедливе. Немає справедливості у світі, треба за неї боротися.

– Ви спостерігали за матчем з трибун, було багато навісів, це ваша гра. Ви б десь вийшли, головою знайшли б свій удар.

– Та ні, мене там не треба прирівнювати, хлопці професійно працюють. Але коли тобі не дають працювати та допомагають іншій команді, то… Я ніколи не жаліюся на суддів, але цей склад (суддів) сербів був дуже огидним.

УЄФА потрібно звернути увагу, що у сербів до нас, українців, є упереджене ставлення, тому що вони підтримують нашого ворога. УЄФА не бачить цього чи в них очі через гроші замилило? Подивіться, що відбувається – суддя просто в одну сторону судить.

Немає питань, він професійний суддя, я – не футбольний суддя, але УЄФА, відкрийте очі. Якщо вам потрібні гроші – наберіть, я дам вам гроші.

– Що відчували ви в той момент, коли співали «Червону Руту»?

– Підтримка хлопців, це українська пісня.

– Коли вам легше – коли вас підтримують чи ви підтримуєте?

– Мені легше, коли я в рингу, тому що я контролюю ситуацію. Тут я не можу контролювати ситуацію. На полі хлопці контролюють ситуацію. Я переживаю тільки через те, що не можу контролювати ситуацію. Хлопці гарно викладалися, гарно пресингували. Я думаю, тренер скаже своє слово. Але я ще раз повторюся, що ця група суддів – мерзотна. Вони допомогли опонентам краще зіграти. Жовтих напіхав тренерам, нехай на трибуну прийде, напіхає ще нам жовтих.

– Думаю, що на трибуну йому краще не приходити.

– Та ні, нехай він живе. Просто роби свою працю професійно. Не будь гадом, – заявив Усик.

Матч обслуговувала сербська бригада арбітрів на чолі з Мілошем Мілановичем.