1 серпня 2024 18:14

Forbes: Україна у липні вперше запустила більше ударних БПЛА, ніж Росія

Фото - https://depositphotos.com/ua/

Україна протягом липня вперше запустила більше ударних дронів, аніж росіяни

Про це пише Forbes.

Підрахунки видання свідчать, що РФ у липні запустила по території України 426 "шахедів", натомість українці за аналогічний період застосували понад 520 безпілотників.

Наголошується, запуск Києвом більшої кількості дронів за пуски Москви є першим із початку повномасштабної війни.

Водночас у матеріалі йдеться, що українські БПЛА завдають більшої економічної шкоди нафтопереробним заводам та іншим обʼєктам у РФ, оскільки ворог має слабший захист. У виданні припускають, що завдяки цьому Київ може отримувати перевагу.

"Росія, мабуть, менш ефективна у збиванні дронів, оскільки українські удари завдають більших економічних збитків нафтопереробним заводам та іншим цілям. Україна ж, можливо, отримує перевагу у стратегічній війні з використанням безпілотників великої дальності", - пише Forbes.

25 липня російське міноборони заявило про збиття 11 безпілотників над двома регіонами та окупованим Кримом. Також ППО РФ нібито знищила 2 морські дрони у Чорному морі.
27 липня російське міністерство оборони інформувало про нібито збиття 21 безпілотника вночі п'ятниці, 26 липня, над територією Брянської області: в атаці звинуватили Україну.