1 серпня 2024 16:12

В Англії запровадять обов'язкову звітність про різноманітність у клубах. Клуби будуть надавати дані про поле, вік, національність, здоров'я та орієнтацію співробітників

В Англії запровадять обов'язкову звітність щодо різноманітності у футбольних клубах.


Як повідомляє Sky Sports, Футбольна асоціація Англії (FA) планує завершити розробку відповідних норм на початок сезону-2024/25.


Згідно з новими правилами, звітність про різноманітність серед персоналу стане обов'язковою для професійних футбольних клубів. Звітність матиме на увазі надання повних даних про вік, поле, етнічну приналежність, можливості здоров'я та орієнтацію співробітників.


Зазначається, що впровадженню обов'язкової звітності сприяли дані про те, що до кінця минулого року 53 професійні клуби Англії, які приєдналися до Кодексу FA про різноманітність, не виконали жодного з 8 поставлених завдань щодо найму персоналу. Асоціація провела консультації з представниками чоловічих та жіночих ліг Англії.

Крім того, у 2024 році FA вперше увійшла до рейтингу Race Representation Index (RRI) і посіла у ньому 18-е місце серед 92 національних керівних футбольних організацій.