1 серпня 2024 09:49
1

Олег САЛЕНКО: "Динамо" треба знати: "Рейнджерс" вже зараз активно готується до групового етапу Ліги чемпіонів"

Київське "Динамо" у матчі-відповіді 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів переграло сербський "Партизан" з рахунком 3:0 (перший поєдинок – 6:2). Оцінити гру "біло-синіх" проти команди з Белграда та поділитися очікуваннями від протистояння з шотландським "Рейнджерс" в 3-му раунді Ліги чемпіонів Footboom попросив екс-форварда "Динамо" Олега Саленка.


- У протистоянні з "Партизаном" все було ясно вже після першого матчу, - зазначив Саленко. – У команди з Белграду немає якісних сербських футболістів, всі грають за кордоном. А інші, особливо легіонери, – це дуже посередні виконавці. Чого вартий тільки перший гол, який захисники "Партизана" привезли виключно самі собі. Після цього постало тільки одне питання: скільки ще м’ячів заб’є "Динамо"? Головне – не розслаблятися після цього занадто, бо попереду поєдинки з "Рейнджерс".


- Чим буде відрізнятися протистояння з "Партизаном" і "Рейнджерс"? Чого чекати від команди з Глазго, за яку ви свого часу грали?

- Різниця буде в інтенсивності. Проти сербів "Динамо" грало спокійно, розважено. А в матчах з "Рейнджерс" доведеться бігти – з першої і до останньої хвилини, бігати багато – до повного виснаження. За моєю інформацією "Рейнджерс" вже зараз активно готується до групового етапу Ліги чемпіонів – без огляду на суперника, який випаде їм в 3-му раунді кваліфікації, з повною впевненістю, що задачу вдасться виконати. У клубу з Глазго є хороші фінансові можливості і вони зараз досить суттєво посилюють склад. Треба знати, "Рейнджерс" так налаштований.


- Стартовий склад "Динамо" на матч-відповідь з "Партизаном" вас не здивував? До гри були припущення, що на поле вийде чимало молодих динамівців…

- Я так не думав. У "старті" ми побачили деяких новачків "Динамо", і ветерани вийшли – Ярмоленко з Буяльським. Можна було передбачити, що не зіграє Бражко. Однак, набагато цікавіше, хто буде готуватися до першого матчу з "Рейнджерс"… Зрозуміло, що Ярмоленко проти шотландців з перших хвилин не вийде, йому важко тримати високий темп. На 15-20 хвилин проти "Рейнджерс" Андрія вистачить, тому слід очікувати його виходу на заміну.


Взагалі, зазначу, що команда у "Динамо" під Лігу чемпіонів є. Проблемною зоною, на жаль, у "біло-синіх" залишається центр оборони. Більш-менш зіграною парою стали Попов з Дячуком, і тут така прикрість – травма Максима.


- Вважаєте, що Дячук не встигне повернутися у стрій до поєдинків з "Рейнджерс"?

- Я знаю, що таке вибити плече – у мене була подібна травма. Це декілька місяців без футболу… На даний момент я не уявляю, хто замінить Максима Дячука.


- Піхальонок вийшов у "старті". Як вам його гра?

- Він поки що пізнає футбол "Динамо", звикає. Тут він не йде вперед так, як у "Дніпрі-1", і більше є розігруючим. Тому йому й надали можливість максимально адаптуватися, і матч-відповідь з "Партизаном" якнайкраще для цього підходив.


- "Динамо" здобуло стовідсоткову впевненість у своїх силах?

- Важливо, щоб кияни не вирішили, що вже чогось досягли… Враховуючи, що матчі з "Рейнджерс" будуть набагато більш інтенсивними, значну роль матимуть заміни. Нинішній склад "Динамо" дозволяє без проблем вносити кадрові корективи в гру. Підсилити команду здатні Андрієвський, Кабаєв, якщо не вийдуть в "старті". А от Лонвейк – це вже вчорашній день, його потрібно кудись віддавати. Тільки от куди? Хто його захоче взяти з такою зарплатою?


Думаю, що Брагару та Рубчинський не будуть задіяні в протистоянні з "Рейнджерс". На них всі сподівання в наступних стадіях змагань, в тому числі – і в УПЛ. Тому, весь розрахунок на футболістів, які брали участь у підготовці, і у грі з "Партизаном" - а це 17-18 виконавців.


- В чому специфіка підготовки до матчів з "Рейнджерс"?

- Пам’ятаючи, які переїзди чекали б на "Динамо" у разі повернення в Україну, керівництво та тренерський штаб "біло-синіх" цілком логічно вирішили: перенести перші тури в УПЛ, і готуватися до двобою з "Рейнджерс" у Польщі, в Любліні. Це суттєво зекономить сили, що наразі дуже важливо. Виїзду до Глазго киянам не варто боятися. Зрозуміло, що там шотландці будуть тиснути на "Динамо", в тому числі й за допомогою вщерть заповнених трибун. Але, як показала гра з "Партизаном" в Любліні, активні і емоційні глядачі на трибунах – тільки в плюс "біло-синім". До цього треба звикати і тримати себе в тонусі.

значить, будуть добре підготовлені до групового етапу Ліги Європи)