31 липня 2024 22:56

Фофана помирився з Енцо Фернандес після скандалу з расистською кричалкою: "Ми поговорили, він все пояснив і вибачився. Він не расист, я знаю його і довіряю йому"

Уеслі Фофана заявив, що залагодив конфлікт із Енцо Фернандесом через кричалку.

Нагадаємо, під час святкування перемоги у Кубку Америки гравці збірної Аргентини заспівали образливу кричалку про футболістів збірної Франції: «Грають за Францію, але всі родом з Анголи. Їхні мами – нігерійки, їх тата – камерунці, але в паспорті написано: «Француз». Фофана відреагував на скандал у соцмережах і згодом відписався від Енцо.


Повідомлялося, що Енцо вибачився перед партнерами із «Челсі», коли приєднався до команди під час турне до США. Півзахисник зробить вагому пожертву у благодійну організацію, яка займається боротьбою з дискримінацією.


«Як бачите, Енцо повернувся, і я радий. Ми поговорили і я пояснив, чому мені не сподобалося відео. Він усе пояснив і вибачився, бо не хотів образити французьких уболівальників і будь-кого ще. Він цього не розумів, коли співав цю пісню.


Я йому довіряю, бо знаю його. Я знаю Енцо. Він не расист. Просто відео погане. Справа не лише в Енцо – справа в аргентинській команді. Енцо є на відео, але якби він був з іншої країни, я б опублікував те ж саме. Звісно, це була гучна історія, бо ми граємо в одній команді. Але тепер усе позаду, і це гаразд.


Я задоволений цією ситуацією, тому що він розуміє мене, розумію його, він вибачився, я довіряю йому, і це найголовніше. Енцо – великий гравець у Аргентині. Сподіваюся, що це чомусь навчило його, бо, безперечно, це інша культура.


Якщо ми з Енцо, перебуваючи по різні боки, весь час сваримося, не розмовляємо чи незадоволені одне одним, то погано граємо на полі. Це стосується не тільки мене та Енцо, а й усієї команди. Саме тому ми й поговорили», – сказав захисник «Челсі».