31 липня 2024 18:38
1

Екс-депутат Деркач, який втік з України, став одним із кандидатів у російські сенатори від Астраханської області

Колишній народний депутат України Андрій Деркач, який втік із країни та перебуває у розшуку, став одним із кандидатів у Раду Федерації РФ від Астраханської області.


Про це повідомляє рух Чесно.

2023 року НАБУ та САП направили до суду справу стосовно Деркача у державній зраді та незаконному збагаченні. Зокрема, він мав дискредитувати Україну на міжнародній арені, погіршувати дипломатичні відносини зі США та заважати інтеграції України до Євросоюзу та НАТО.

Також слідство встановило, що він отримав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів Росії за підривну діяльність проти України.


Інших деталей не наводиться.


27 жовтня 2022 року суд заочно заарештував Деркача у справі про держзраду та незаконне збагачення. За даними слідства, він входив до агентурної мережі ГРУ РФ і «займався створенням низки приватних охоронних підприємств, щоб використовувати їх для швидкого захоплення України». За даними США, Деркач підтримує тісні зв'язки з російською розвідкою і вже понад десять років є активним російським агентом, його оголошено у розшук.

Як же зелені підори та їх "ботва" свого часу дрочіли на так звані "плівки Деркача. Настане час і все малороське гівно вспливе на поверхню і відповість перед законом.