31 липня 2024 15:17

Є рішення суду. Колишній форвард "Динамо" отримає компенсацію за те, що його назвали "злочинцем" у подкасті

Як пише Maissantos.com.br, 10-та палата суду Сан-Паулу зобов’язала продюсера подкастів і двох колишніх футболістів виплатити компенсацію колезі, якого образили під час програми. Справа стосується колишнього футболіста "Динамо" Клебера, який отримає 30 000 реалів за те, що його назвали "злочинцем" під час подкасту De Lavada.


Окрім продюсера програми, покарано колишніх одноклубників - Соузу та Ренана - які брали участь у розмові. Вирок передбачає публічне спростування обвинуваченими та видалення контенту з Інтернету.


Для доповідача апеляції, судді Анджели Морено Пачеко де Резенде Лопес, незважаючи на те, що коментарі були зроблені в жартівливому тоні, поведінка представляла собою зловживання свободою вираження поглядів через образливі та образливі висловлювання без будь-яких доказів правдивості.

"Незаперечно, що звинувачення когось іншого в тому, що він бандит або злочинець, є образливим для його честі, особливо коли жертва є відомою громадською фігурою у світі спорту і коли злочин здійснюється в аудіовізуальному контенті, доступному в Інтернеті, який був дивилися тисячі людей", – пояснив він.

Подкаст транслювався в прямому ефірі в січні 2022 року, і гравці коментували команду Сан-Паулу на початку 2000-х років, коли Клебер прийшов після тренувань у молодіжних категоріях клубу "Морумбі".

Стосовно продюсера суддя наголосив на цивільній відповідальності за порушення обов’язку обережності, оскільки "промови співвідповідачів містили явно образливий зміст і базувалися на недоведених чутках, тому мовник повинен був запобігти поширенню вищезазначеного уривку".

Суддівську колегію завершили судді Жаір де Соуза та суддя Коельо Мендес. Рішення було одноголосним.