31 липня 2024 10:28

Капітан збірної України U-19 Мельниченко: "І Михайленко, і Єзерський можуть бути добрим та поганим поліцейським водночас"

Капітан збірної України U-19 Максим Мельниченко прокоментував виступ команди на чемпіонаті Європи, де вона у півфіналі програла Франції U-19 (0:1).


– Максиме, емоції від чемпіонату Європи вже трохи заспокоїлися. Яку оцінку можете поставити команді?

– Як на мене, підсумковий результат непоганий. Завдання мінімум ми виконали. Проте нам хотілося більшого.

– Яке завдання у вас було перед стартом турніру?

– Ми хотіли кваліфікуватися на чемпіонат світу, який відбудеться наступного року. Для цього треба було виходити з групи. Якщо ж вести мову про цілі безпосередньо на чемпіонаті Європи, то мріяли про перемогу. У півфіналі ми заслуговували на більше, однак таке трапляється, це футбол.

– До Львова ви поверталися з Володимиром Єзерським і, мабуть, встигли детально обговорити Євро?

– Так. Взагалі на турнірі Володимир Іванович насамперед допомагав у питаннях, що стосувалися оборонних дій. У нього великий досвід та знання. Правильне розташування, гра проти суперника – Єзерський провів колосальний об'єм роботи, як і весь тренерський штаб.

– Емоційний Володимир Іванович доповнював більш спокійного Дмитра Михайленка. Такі собі добрий та поганий поліцейські?

– Вони різні за стилем управління командою, але це однаково добре працює. І Михайленко, і Єзерський можуть бути добрим та поганим поліцейським водночас.

– Михайленко згадував, що після гри з Францією у півфіналі у футболістів на очах були сльози.

– Безперечно, було дуже прикро. Ми припинили боротьбу за крок до фіналу. Як я вже казав, сам матч теж не складався погано. Україна могла претендувати на більше. Зараз емоції вщухають і ми поступово перемикаємося на роботу в клубах, - сказав Мельниченко.


Фото - УАФ