30 липня 2024 23:59

Ліга конференцій. "Флора" у меншості здолала суперника з 9-ма італійцями у складі, "Брейдаблік" скаржиться на газон у Косово.

У вівторок, 30 липня, відбулися матчі-відповіді 2-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій.

Ліга конференцій, 2-й квал. раунд. Матчі-відповіді


Дріта – Брейдаблік – 1:0 (перший матч – 2:1)

Гол: Селмані, 66


Пюнік – Струга – 3:1 (перший матч – 1:2)

Голи: Дебле, 16, Коваленко, 44, 90+6 – Ібраїмі, 45+4


Флора – Віртус – 5:2 (у додатковий час; перший матч – 0:0)

Голи: Лепік, 4 (з пенальті), Саппінен, 77 (з пенальті), Алліку, 92, 97, Крейда, 120 – Бенінкаса, 68, Мема, 88


На 48-й хвилині вилучено Лукку (Флора)


Хамрун – Балкані – 0:2 (перший матч – 0:0)

Голи: Хаміді, 64, Карріца, 76 (з пенальті)


Дедіч – Динамо Батумі – 0:0 (перший матч – 2:0)


Естонська Флора була близька до ганебного вильоту з Ліги конференцій від чемпіона Сан-Марино, у стартовому складі якого традиційно з'явилося 9 італійців.


Обидва свої м'ячі господарі забили з пенальті і на 48-й хвилині залишилися в меншості – другу жовту картку перед собою побачив захисник Марко Лукка. Віртус зміг зрівняти рахунок на 88-й хвилині завдяки джокеру – албанець Мема вийшов на заміну і перевів гру в додатковий час.


Однак уже в овертаймах Флора добила свого суперника: Алліку оформив дубль, а Крейда зробив контрольний постріл на 120-й хвилині. "Єдиний позитивний момент полягає в нашому проході до наступної стадії. Все інше сьогодні було дуже і дуже сумно", – констатував після гри головний тренер Флори Тааві Війк.

Ісландський Брейдаблік зазнав другої поразки від косовської Дріти. Завдання відігратися гостям ускладнив стан газону: трава була суха і нерівна, зазначає видання Visir – м'яч "дивно" підстрибував і відскакував від поверхні. Також воротареві гостей Антона Арі Ейнарссона явно засліпило сонце, коли форвард суперника Селмані завдавав свого гольового удару на 66-й хвилині.


За весь матч підопічні Хальдора Арнасона створили недостатньо небезпечних моментів біля чужих воріт і заслужено покинули турнір. Хоча після гри ісландці, напевно, обговорюватимуть епізод із непризначеним на їхню користь пенальті на 60-й хвилині – господарі збили Хьоскульда Гуннлаугссона у своєму штрафному майданчику, проте азербайджанський арбітр промовчав.