30 липня 2024 11:02

Саудівська Аравія подала заявку на проведення ЧС-2034. Це єдиний претендент

Саудівська Аравія подала офіційну заявку до ФІФА на проведення Чемпіонату світу з футболу 2034 року на церемонії, організованій Міжнародною федерацією футбольних асоціацій (ФІФА) в Парижі.


Заявку представила офіційна саудівська делегація на чолі з принцом Абдулазізом бін Туркі бін Фейсалом.

"Я висловлюю щиру подяку нашому далекоглядному керівництву, яке дозволило нам досягти цієї віхи в історії саудівського спорту. Я також висловлюю глибоку вдячність спадкоємному принцу і прем'єр-міністру за його незмінну підтримку розвитку спортивного сектора.

Заявка Саудівської Аравії на проведення чемпіонату світу з футболу 2034 року - це заявка на майбутнє. Це заявка для наших дітей і тих, хто мріє про велике.

Королівство прагне прийняти у себе найважливішу подію у світі футболу, яка підтвердить його впливове становище на світовій арені в різних галузях, зокрема й у спорті", - заявив принц.

Зазначимо, що Саудівська Аравія оголосила про свій намір подати заявку на проведення Мундіалю-2034 ще 4 жовтня 2023 року як єдина країна, що бере участь у перегонах за право проведення цієї світової спортивної події.

Подання заявки до ФІФА є третім етапом офіційного процесу подання заявок на проведення турніру 2034 року. Наступні етапи включатимуть в себе офіційні візити ФІФА і всебічну оцінку заявки, що призведе до вибору країни-господині Чемпіонату світу з футболу FIFA 2034 11 грудня 2024 року.