28 липня 2024 10:38

"Хочеться виграти заради нього, враховуючи його досягнення". Хітон - про Саутгейта

Гарет Саутгейт покинув пост головного тренера збірної наступного дня після фіналу Євро-2024. Голкіпер "Манчестер Юнайтед" Том Хітон поділився думками стосовно Гарета Саутгейта.


"Я дійсно так вважаю. Якщо подивитися на результати, він змінив ставлення до них. Він підняв планку очікувань. Тому я думаю, що в певному сенсі ця глава закрита, і ми повернемося до того, що будемо казати: «Відмінна робота».

Коли тебе освистують майже на кожному матчі аж до півфіналу, це непросто. Я, звісно, не можу стверджувати напевно, але припускаю, що це на нього вплинуло. Я дійсно вважаю, що більшість гравців хотіли б, щоб Саутгейт залишився.

У футболі рідко зустрінеш групу гравців, які, навіть не виходячи на поле регулярно, прагнуть перемогти заради тренера. Він лідер, за яким хочеться йти. Думаю, менталітет саме такий. У мене таке відчуття: хочеться виграти заради нього, враховуючи його досягнення", — сказав Хітон.

Нагадаємо, Гарет Саутгейт очолював команду протягом майже 8 років. На посаді головного тренера збірної Англії 53-річний спеціаліст провів 102 матчі (64 перемоги, 20 нічиїх, 18 поразок), двічі вивів команду у фінал Євро (2021 і 2024 роки) і один раз вивів команду до півфіналу чемпіонату світу (2018 рік). Виграти хоча б один трофей йому не вдалося.