28 липня 2024 08:48

"Була можливість запросити". Вірт зізнався, якого гравця міг підписати з "Динамо" у "Верес"

Колишній головний тренер Вереса Юрій Вірт зізнався, що свого часу рівняни могли підписати тепер вже колишнього півзахисника Динамо Мохаммеда Кадірі.


– Я абсолютно переконаний, що ви тримаєте руку на пульсі, що відбувається у Вересі. По трансферній кампанії команда зможе не довести до перехідних матчів?


– Дуже радий, що Верес добре попрацював на трансферному ринку. Запрошення Степанюка та Гончаренка перекриває весь бюджет, яким оперував я. Ті двоє отримують стільки, скільки вся моя команда. Президент клубу зрозумів, що потрібно вкладати кошти, аби бути вище 12 місця. Новий сезон покаже, наскільки це було виправдано, як команда готувалася. Через турів 6-7 можна буде зробити певні висновки.


– Верес зробив Степанюку найдорожчий контракт в історії клубу. А чому вам так не йшли назустріч в трансферних питаннях?

– На жаль, мені було в цьому відмовлено, апелюючи тим, що в мене й так стільки футболістів у ростері. Але насправді в мене був кадровий дефіцит.

В моєму розпорядженні було 13 польових гравців. Президент знав, що я з 13 футболістами давав результат, і думав, що так дотягнемо. Хоча я залишив команду в УПЛ, мене звільнили, а зараз, коли команда залишилася так само – через «стики», умовно кажучи, пускали салюти, банкети, всі раділи.

– А при вас у Вересу вимальовувалися запрошення гравців статусу Степанюка?

– У Вереса була можливість запросити з тоді ще гравця Динамо Кадірі. Ще один захисник із Румунії готовий був приїздити.

Бюджет НК Верес (Рівне) після мене був збільшений втричі. А ми витискали максимум з того, що в нас було. Коли Кльоц отримав травму йому казали одягнути гіпс, а він ту ногу обколював, щоб дограти до кінця, тому що дійсно не вистачало футболістів. Неймовірні зусилля були витрачені, щоб Верес залишився в УПЛ.

– Кльоцу це дуже сильно вилізло боком по здоров’ю…

– Так, дійсно. Коли ми вже грали перший стик з МФК Металург, він ще більшої шкоди собі завдав. Велика повага Дмитру, який віддав всього себе, щоб допомогти команді.

Взагалі, якщо про спогади. Ось такий факт. Ми працювали з найменшим бюджетом за мірками УПЛ, пройшовши за 4 роки шлях з Другої ліги. В Першій лізі стали чемпіонами. В УПЛ перед нами стояло завдання потрапити в десятку.

– Тобто непотрапляння в топ-10 стало приводом для Вереса прибрати Вірта?

– То вже для преси було сказано про десяте місце. Причина була зовсім інша. Хоч такою ціною, але я радий, що справи у Вереса пішли в кращу сторону. Місто Рівне заслуговує команду, яка не має бовтатися внизу, будувати поля, інфраструктуру. Вони не можуть тягатися з Поліссям та ЛНЗ, але в силу своїх можливостей рухатися вперед.

– Але були і невдалі кейси, як трансферна сага з Годею, якого могли продати в Карпати, а в підсумку він сидить у запасі.

– Це був би найкращий трансфер за історію Вереса. На жаль, для Вереса ця угода не сталася. Це було би топ.