27 липня 2024 15:50

Олександр ПОКЛОНСЬКИЙ: "У Рубчинського були дуже серйозні травми. Хтось інший на його місці здався б"

Український тренер Олександр Поклонський, який працював з Валентином Рубчинським у «Дніпрі» та «Дніпрі-1», розповів Tribuna., що гравець зміг відновитися після серйозних травм. Рубчинський тричі отримував травму хрестоподібної зв’язки, зараз він є гравцем «Динамо».


«Вперше побачив Рубчинського на базі в «Дніпрі», коли він грав за юнаків. Я приходив дивитися матчі і знав, що цього хлопчину привезли з Луцька. Він був маленького зросту, але доволі непогано працював з м'ячем. Одразу було видно, що талановитий хлопчик.


Коли «Дніпро» грало в Другій лізі, я взяв його до себе в команду. Він одразу ж потрапив в склад і почав регулярно грати. Валік добре працює з м'ячем, гарно грає корпусом, може на швидкість обіграти, добре на ногах стоїть – це його беззаперечні сильні якості.

Але найсильніша його риса – характер. У нього були дуже серйозні травми, а я бачив, як він відновлювався і хотів повернутись. Хтось інший на його місці після другого такого випадку вже, мабуть, здався б. Валік не здавався, як ні в чому не бувало, повертався. Хоч було видно, як це складно йому дається. Скільки він працював у залі, щоб відновитись.


Хоча неправильно казати, що він повертався, ніби нічого й не було. Ми його потихеньку підводили. Коли я забрав його в «Нікополь», а там поля не дуже були, ми потихеньку його вводили. Бо все одно ж небезпечно було. Поступово намагались підвести його до оптимальної форми, але це велика робота. У такому віці, після таких травм, не зупинятися, а ще й додавати – дуже дорого коштує. Він зміг не те щоб вийти на якийсь рівень та тримати його, а ще й додав і виріс в хорошого, сильного футболіста. Це багато про що говорить», - сказав Поклонський.


Фото - СК "Дніпро-1"