27 липня 2024 14:21

Журналіст Сеньків про службу в армії: "Перед входом до автобуса йшлося про якісь БПЛА та курси на 3 місяці. Після приїзду – місяць і піхота"

Ведучий KDK та ютуб-проєкту «Гуд Ібенінг» Андрій Сеньків, якого місяць тому мобілізували до ЗСУ, розповів, що його направили на офіцерські курси.

«Доповідаю про армійський маразм. Як мене направили вчитися на офіцерські курси на командира механізованого взводу, хоча я не можу займати цю посаду й здобувати цю спеціальність через висновок ВЛК.

Мене, як і всіх моїх колег з БЗВП (базова військова підготовка – прим.), що мали вищу освіту, наказом у примусовому порядку направили на офіцерські курси. Всі відношення, домовленості, «приїхав представник бригади», «проходиш повторне влк» – не канали. Чи хочемо ми бути офіцерами, не питали теж. Сіли і вйо.


Перед входом в автобус була мова про якісь БПЛА і курси на 3 місяці. По приїзду – місяць і піхота. При чому в кількох людей не було вищої освіти. Вони говорили про це перед від‘їздом. Але їх коледжі було інтерпретовано як «вишка». І вони сіли в далеку дорогу, щоб заявити про це.


Окрема хохма – люди з придатністю виключно для тилових структур і навіть з обмеженням на вступ на офіцерські курси. Тобто, я. Я не можу займати посаду бойового офіцера – це не тилова посада. Це є у висновку ВЛК. Тобто, я ніяк не можу таким бути. Хіба за власною згодою.


Тут всі в а### з цього. Типу, кого і нащо нам привезли? І що робить? Ми вже на балансі тут, це точно. Але пишемо рапорти про перенаправлення згідно з висновком ВЛК. І на трохи підвисаємо в повітрі.

Всі, з ким спілкуюся тут і загалом – в шоку і вперше про таке чують. Я то служить хочу. Тому і пішов у військкомат. Але, любі, дайте мені служить згідно з моїми фізичних можливостей. Якщо в сліпого комвзводу під час бою злітають окуляри чи лінзи – це ж п###а.


І тепер про допомогу. Система намагається мене обвести навколо пальця. І на подальший адекватний розподіл я не дуже покладаюся. Тому – кому я потрібен за своїми навичками і висновком ВЛК і готовий включитися в боротьбу – welcome», — написав Сеньків.