27 липня 2024 09:24
1

Віце-президент "Ворскли" Лисак: "Виношуємо ідею про будівництво нового сучасного стадіону на 16-18 тисяч місць"

Віце-президент «Ворскли» Олег Лисак прокоментував інформацію про плани клубу щодо будівництва нового стадіону.

– Можу підтвердити, що ми виношуємо ідею про будівництво нового сучасного стадіону на 16-18 тисяч місць. Є розуміння, відпрацьоване спільно з Інститутом розвитку міста, що реновація стадіону «Ворскла ім. О. Бутовського» має проходити без закриття діючої арени.


– Як Полтавська міська рада відреагувала на прохання президента «Ворскли» передати на баланс клубу стадіон ім. Бутовського? Коли буде рішення, що казав міський голова та депутати?


– Звичайно, депутатам міськради у цей непростий час питання головної спортивної арени регіону може здатися не на часі, але ми готуємося до публічного обговорення і віримо, що знайдемо консенсус.


– Розкажіть про нову арену: чи вже є проект, коли ви плануєте розпочати, які зони плануються на стадіоні?


– Ми маємо передпроектні пропозиції. Мета – відповідати міжнародним вимогам щодо проведення матчів, що приймають найвищий рівень, нормам регламенту ФІФА/УЄФА. Також планується створити максимально комфортні умови для наших уболівальників: зони відпочинку, дитячі майданчики, зони гостинності.


– Чия це була ідея: збудувати новий стадіон, як на неї відреагував Костянтин Жеваго, може, це він і запропонував?

– Наш почесний президент, Костянтин Жеваго, фактично є генератором цієї ідеї, і ми перебуваємо в активному діалозі щодо реалізації такої ідеї, – сказав Лисак.


Фото - ФК "Ворскла"

Віце-президент "Ворскли" Лисак: "Маємо плани шантажувати міськраду байками про новий стадіон, щоб місто подарувало муніціпальний спорт комплекс власникам Ворскли"