26 липня 2024 08:38

Тер Штеген, де Йонг та Араухо залишаться капітанами "Барси" – воротар буде основним. Четвертим стане Левандовські чи Педрі

Марк-Андре тер Штеген, найімовірніше, стане новим капітаном «Барселони».

Німецький воротар є фаворитом на отримання капітанської пов'язки після виходу Серджі Роберто з каталонської команди, повідомляє As. Тер Стегена вважають головним кандидатом на роль капітана не лише через його вплив на команду, а й тому, що він не матиме мовного бар'єру з новим головним тренером Гансі Фліком.


Очікується, що Френкі де Йонг та Рональд Араухо, які є віце-капітанами «Барси», збережуть цей статус – їхні кандидатури схвалюють партнери. До них додасться ще один гравець, ім'я якого поки не визначене.

В останні роки капітани завжди обиралися голосуванням усієї команди, хоча кандидати заздалегідь узгоджувалися з тренером, за яким залишалося останнє слово. На сьогоднішній день головними кандидатами на роль четвертого капітана «Барселони» є Роберт Левандовскі та Педрі.

Флік віддає перевагу варіанту з призначенням польського нападника, оскільки вважає його одним з незаперечних лідерів у роздягальні та наочним прикладом для партнерів по команді. Однак німець не заперечуватиме, якщо до капітанів увійде іспанський півзахисник.

Остаточний склад капітанів «блауграни» буде визначено лише після Кубка Гампера.