25 липня 2024 14:39

Воротар Іспанії Сімон про травму зап'ястка: "Я міг зробити операцію після завершення сезону Ла Ліги, але не хотів пропускати Євро. Ризиковано, але ні краплі не шкодую"

Унаї Сімон розповів, чому відкладав операцію на зап'ястя.


Після Євро голкіпер збірної Іспанії та "Атлетика" переніс операцію на зап'ястя - тепер він пропустить 4-5 місяців. До хірургічного втручання Сімону доводилося грати на уколах.

«Жодної краплі не шкодую про це. Можливо, це було ризиковано, тому що це не найкраще позначилося б на зап'ясті, але я дуже пишаюся проведеним сезоном і прийнятим рішенням.

Поки мені доведеться залишатися тут, щоб отримувати лікування, а за кілька днів я поїду у відпустку. Коли розпочнеться чемпіонат, я вже поступово почну тренуватися із командою.

Найкращим рішенням було б зробити операцію у вересні, коли я мав загострення. Пропустити 4-5 місяців, повернутися у лютому-березні, закінчити сезон та отримати шанс зіграти на Євро. Інший варіант – зробити операцію після закінчення Ла Ліги, але пропустити чемпіонат Європи – я цього не хотів. Я вирішив, що терпітиму біль.

Можливо, у лютому-березні зап'ястя б не витримало, і тоді мені довелося б робити операцію. Тоді я пропустив би кінцівку сезону, Кубок Іспанії, чемпіонат Європи та [не виграв би] трофей Самори. Я ні про що не шкодую. Це було ризиковане рішення, але абсолютно правильне», – сказав воротар збірної Іспанії та «Атлетика».