25 липня 2024 08:49

"Просто знищили їх". Шацьких оцінив перспективи "Динамо" у ЛЧ після розгрому "Партизану"

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких для «Динамоманії» висловився про перемогу киян над «Партизаном» (6:2) у першому матчі 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.


– Які у вас враження від матчу «Динамо» – «Партизан»?


– Враження – найкращі. Я думаю, що гра вирішилася в кінцівці першого тайму за буквально 7 хвилин, коли забили 3 м’ячі. Та й до цього, чесно кажучи, цей безглуздий пенальті… Дитяча помилка, чесно. Потім вже гра повністю була під контролем і шансів у «Партизана» не було жодних. І перебігали, і переграли тактично та фізично, в усіх відношеннях. Винесли їх.


– Було видно, що кияни дуже заряджені. Наскільки на це вплинула поїздка сербів цього літа до Москви на так званий «братський турнір»?


– Ну про це говорилося, але я не знаю, наскільки це вплинуло. Хоча бачите, що руки не тиснули. Я вважаю, що це також правильно. У політичному плані, зрозуміло, що вони підтримують нашого ворога, тому я вважаю, що кияни правильно вчинили. А в ігровому плані, я ж кажу, вони просто знищили їх. Як би «Партизан» брудно не намагався грати спочатку… Багато фолів було і грубощів з їхнього боку. Вони теж були заряджені, але в іншому плані – агресії та грубості якоїсь неспортивної, жорсткості. Своєю чергою, «Динамо» спокійно робило свою справу і в підсумку – рахунок на табло. Нехай вони собі думають.


– Чи розділяєте ви думку, що це – найкраща гра «Динамо» в єврокубках за останні роки?


– Напевно, так, найкраща. Останнім часом кияни нечасто і несильно тішили в єврокубках. Тому, я думаю, що на даний момент це так.


– Як вам дебют новачка «Динамо» Олександра Піхальонка?


– Хороший футболіст, хорошого рівня та хорошої якості. Звичайно, потрібно трохи часу, щоб він більше освоївся та зрозумів принципи тренерського штабу. В цілому – гравець хороший. Думаю, що це підсилення для «Динамо».


– Всі розуміють, що «Динамо» вже на 99% відсотків вийшло в наступний раунд, де на них чекатиме «Рейнджерс». Як ви оціните шанси «біло-синіх» проти цього суперника та перспективи пробитися до групового етапу Ліги чемпіонів загалом?


– Шанси – 50 на 50. А що «Рейнджерс»? Чисто шотландська команда. Давно їх не бачив, звичайно. Коли там був Джеррард, то десь деякою мірою вони старалися комбінувати і грати в якийсь футбол. Зараз я їх давно не бачив, але, повторюся, що шанси – 50 на 50. Прийде гра і подивимося. До цих ігор ще деякий час пройде, «Динамо» ще, напевно, набере якісь кондиції. Отже, подивимося.