24 липня 2024 16:09

"Кривбас" зіграє домашні матчі кваліфікації єврокубків на стадіоні у Кошиці, на якому мав грати СК "Дніпро-1"

«Кривбас» проводитиме домашні матчі кваліфікації єврокубків у Словаччині.


Криворізький клуб на офіційному сайті повідомив, що номінально домашній матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти «Вікторії» Пльзень зіграє у словацькому місті Кошицi на місцевому стадіоні, який вміщує 12 555 глядачів.


На цій арені криворізький клуб також зіграє і в наступному кваліфікаційному раунді Ліги Європи або Ліги конференцій.


«Основним критерієм при визначенні стадіону на ці раунди була логістика. Ми розглядали арену в Кошицi з самого початку, але вона вже була задіяна іншим українським клубом. Після зняття цієї команди зі змагань ми отримали дозвіл і тепер можемо офіційно підтвердити, що «Кривбас» зіграє матчі єврокубків у Словаччині.


Зі стадіоном на групову стадію ми давно визначились - це одна з арен Євро-2024, у місті Кельн, але зараз про це говорити ще зарано. Попереду дуже важкі матчі кваліфікації», - цитує сайт «Кривбаса» віцепрезидента команди Артема Гагаріна.


Раніше «Дніпру-1», який на стадіоні у Кошицi мав зіграти домашній матч другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій проти «Академії Пушкаша», апеляційний орган УЄФА присудив дві технічні поразки у матчах з угорською командою. Таким чином дніпровський клуб вилетів з єврокубків.


Також «Дніпро-1» був виключений з УПЛ.


«Кривбас» прийме «Вікторію» у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи на футбольній арені Кошице 8 серпня, початок матчу о 22.00.