24 липня 2024 14:53

На футбольному турнірі Олімпіаду продовжить діяти правило, згідно з яким із арбітром може спілкуватися лише капітан

ФІФА випустила вказівки для всіх команд-учасниць Олімпійського футбольного турніру у Парижі 2024 щодо заходу, який дозволяє лише капітанам команд підходити до арбітра в певних ситуаціях.


ФІФА заохочує впровадження цієї процедури організаторами змагань у всьому світі, якщо вони цього бажають, починаючи з елітного рівня.

Підкреслюючи важливість цього заходу, президент ФІФА Джанні Інфантіно сказав: «Без арбітрів немає футболу. Захист офіційних осіб матчу та забезпечення поваги до них є фундаментальними для майбутнього гри. Впровадження таких заходів, як «тільки капітан», має вирішальне значення для підтримки духу футболу та захисту тих, хто дотримується його законів».

Голова Комітету арбітрів ФІФА П’єрлуїджі Колліна також високо оцінив ініціативу: «Це важливий крок, заснований на головній ідеї подальшого підвищення справедливості та поваги у футболі, одночасно забезпечуючи відкритий діалог між арбітром і командами. Як ми бачили в минулому, заходи, спрямовані на захист футболу, зрештою приймаються».

Олімпійський футбольний турнір серед чоловіків стартує в середу, 24 липня 2024 року, за день до початку жіночого олімпійського футбольного турніру. Повний розклад матчів доступний тут.