24 липня 2024 10:49

Жозе Моурінью - про матч з "Лугано": "Неприпустимо, щоб гра Ліги чемпіонів проходила на такому полі"

Головний тренер «Фенербахче» Жозе Моурінью прокоментував перемогу у матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти «Лугано» на виїзді (4:3).


«Я не хотів говорити про гру на штучному газоні перед матчем, тому що ми не хотіли виправдовуватися. Було важко грати матч на пластиковому, тобто синтетичному полі. Нелегко в цьому сенсі довелося і футболістам. Їм було важко йти в дриблінг з м’ячем, нам було важко просувати м’яч. Було важко адаптуватися.

Я не хотів про це говорити перед матчем, але можу сказати, що це була складна ситуація. Неприпустимо грати на цьому газоні. Я вважаю неприпустимим, щоб матч Ліги чемпіонів проходив на такому полі.

Чесно кажучи, я щасливий, що ми перемогли. Можу сказати, що я задоволений роботою клубу. Власне, коли я прийшов сюди, я ні в кого нічого не просив. Я просто хотів сформувати найкращу команду і зробити все можливе. У цьому сенсі клуб запропонував мені найкраще в плані трансферів. Я вважаю, що у нас хороший склад. У нас були гравці у відпустці, ми лише тричі тренувалися з деякими нашими гравцями. Чесно кажучи, це була складна ситуація. Але з часом кожен покращить свою продуктивність. Я вважаю, що ми хороша команда. Я хотів би подякувати нашому президенту, нашому менеджменту, нашому спортивному директору та всім, хто доклав зусиль для цього», - сказав Моурінью.

Для 61-річного португальця цей матч став першим офіційним на чолі турецького клубу. Хет-трик у цій грі зробив форвард турецького клубу Едін Джеко. Матч-відповідь відбудеться 30 липня.

Влітку 2024 року Моурінью підписав з «Фенербахче» контракт терміном на 2 роки.