23 липня 2024 18:02

Анатолій КОНЬКОВ: "У багатьох компонентах гри "Динамо" повинно переважати "Партизан"

Сьогодні на стадіоні "Люблін Арена" у польському Любліні першим із українських клубів розпочне єврокубковий розіграш київське "Динамо". Підопічні Олександра Шовковського зустрінуться у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів з сербським "Партизаном". Про очікування від цієї гри та короткий екскурс в історію першого протистояння динамівців із бєлградцями у 1976-му кореспонденту UA-Футбол розповів колишній захисник столичної команди, а потім і президент ФФУ Анатолій Коньков.

- У тих матчах ми двічі обіграли "Партизан" - 3:0 і 2:0, - пригадує він. – На той час київське "Динамо" здобувало успіхи за рахунок організованої, швидкої колективної гри. А що стосується футболу екс-Югославії, то він був, є і буде високого рівня. В ньому завжди були чудові футболісти, справжні майстри своєї справи. Всі вони демонстрували доволі видовищний та відмінний футбол. Так як на клубному рівні, так і в іграх за збірну.

- Багато хто вважає, що головними чеснотами сербів, як й інших представників колишньої Югославії, є силова манера гри, бійцівські якості та непоступливість. Ви теж такої думки?

- Що стосується непоступливості, то це я можу підтвердити. Команди із Югославії завжди були своєрідними суперниками, грати з якими було непросто і які нікому і ні в чому не поступатись. Якщо ж говорити про бійцівські якості, то геть усі європейські клуби цим відзначались. Цікавий був футбол – жорсткий, швидкий.

- З тих пір сербський футбол у чомусь змінився?

- Зараз, звичайно ж, змінився. І набагато. Якщо взяти збірну Сербії, то на недавно завершеному чемпіонаті Європи вона виглядала непереконливо.

- Що очікуєте від сьогоднішнього матчу "Динамо" - "Партизан"?

- Я думаю, що "Динамо" у цій грі ні в чому не поступиться, а за багатьма компонентами футболу буде переважати сербів.


Фото - УАФ