23 липня 2024 15:56

Спортивний трибунал порушив справу проти Тебаса через порушення в угоді Ла Ліги щодо CVC. Задоволено скаргу "Реала"

Проти Хав'єра Тебаса порушили справу через порушення в угоді з CVC.


Нагадаємо, 2021 року Ла Ліга затвердила угоду з CVC, за якою інвестиційний фонд заплатив лізі майже 2 млрд євро, а натомість отримав близько 11% ТБ-прав на турнір на наступні 50 років. 90% від суми призначалося 39 із 42 клубів першого та другого дивізіонів. Ці гроші мають використовуватись, зокрема, для покращення інфраструктури та цифровізації клубів.


Спортивний адміністративний трибунал Іспанії (TAD) відкрив дисциплінарну справу проти президента Ла Ліги Хав'єра Тебаса, взявши до уваги скаргу, яку надіслала Вища рада зі спорту (CSD). Це скарга, подана президентом Реала Флорентіно Пересом з приводу дискримінації клубу при скликанні асамблеї Ла Ліги щодо угоди з фондом CVC.


«Реал» вважає, що асамблея не відповідала нормативним вимогам щодо термінів. Справа була кваліфікована як «дуже серйозна», що може призвести до можливого усунення президента.

Як стверджує Relevo, причиною стало термінове скликання асамблеї за вісім днів до проведення, а не за десять, як передбачено нормами. Крім цього, збори були скликані не президентом Ла Ліги, а його заступником.


Крім того, ця асамблея, що відбулася 12 серпня 2021 року, у результаті виявилася марною, оскільки клуби були змушені повторити її через п'ять місяців, у грудні, коли були виправлені всі можливі формальні помилки першого скликання.

Тим не менш, TAD вирішив продовжити розгляд скарги «Реала» і запустив адміністративний процес, в рамках якого президент Ла Ліги Хав'єр Тебас має привести аргументи на свій захист.

Зазначається, що кваліфікацію «дуже серйозне» (що надає особливої значущості процесу через можливі наслідки) було присвоєно за 15 днів до закінчення терміну давності передбачуваного порушення.