23 липня 2024 14:06

ФІФА виступила із заявою після звинувачень у перевантаженості календаря

Прес-служба ФІФА виступила із заявою після звинувачень у перевантаженості календаря. Раніше стало відомо, що європейські футбольні ліги мають намір подати до суду на ФІФА через графік матчів.


«Поточний календар був одноголосно затверджений Радою ФІФА, до складу якої входять представники всіх континентів, включаючи Європу, після всебічних консультацій, у яких взяли участь FIFPRO та ліги.


Календар ФІФА - це єдиний інструмент, що забезпечує міжнародному футболу можливість виживання, співіснування та процвітання поряд із внутрішнім та континентальним клубним футболом.


Деякі європейські ліги, які самі є організаторами та регуляторами змагань, діють із комерційних інтересів, лицеміря і не зважаючи на всі інші у світі. Ці ліги, очевидно, віддають перевагу календарю, наповненому товариськими матчами та літніми турами, часто пов'язаними з великими подорожами світом.

На відміну від них, ФІФА має захищати спільні інтереси світового футболу, включаючи захист гравців, скрізь та на всіх рівнях гри», — йдеться у заяві організації на сторінці у соцмережі Х (раніше Twitter).