23 липня 2024 12:26

Мілош НIНКОВИЧ: "На початку сезону у "Динамо" немає жодного свіжого гравця, "Партизан" може показати хороший результат"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Колишній півзахисник "Динамо" Мілош Нінкович поділився думками щодо майбутнього протистояння київського клубу проти "Партизана" у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.


"Найважливіше для "Партизана" — не програти першу гру, тому що все можливо у матчі-відповіді вдома. Я не впевнений, наскільки динамівці зможуть сконцентруватися, враховуючи, що вони переживають складну ситуацію. Я думаю, що тренер Шовковський дотримується надзвичайно складної підготовки, а це означає, що на початку сезону у киян немає жодного свіжого гравця. Якщо все зібрати разом, то "Партизан" може показати хороший результат.


Коли я грав за "Динамо", то у команді було багато іноземців. Зараз більше уваги приділяють вітчизняним гравцям. Наразі все добре, у збірній України є п’ять-шість гравців з "Динамо", але ліга слабша. Раніше "Шахтар", "Дніпро", харківський "Металіст" також були набагато сильнішими…


Війна – це велика проблема. Клуб більше не може привозити іноземців, як раніше, і проводить євроматчі в Польщі без підтримки уболівальників на своїх трибунах. Все це дуже впливає на команду. Я можу тільки уявити, через що вони проходять, і при цьому вони повинні зосередитися на футболі.


Матч-відповідь у Сербії за порожніх трибун? Якщо у "Партизана" не вийде у перші 15 хвилин, то вболівальники можуть бути незадоволені, і це додатковий тиск на гравців. Тому порожні трибуни можуть бути перевагою для "Динамо". У першому матчі "Партизан" не повинен глибоко сідати в оборону і тільки захищатися. З особистого досвіду, коли мої команди захищались, то грали внічию або програвали.


Київський клуб мені дуже допоміг, хоча перші два-три роки було важко. Я прийшов дуже молодим, без рідних і друзів, але після цього все було добре. Якби не "Динамо", я б, напевно, ніколи не грав за збірну і в Лізі чемпіонів.


Шовковський – найкращий воротар України. Він завжди був професіоналом і лідером. Він мало говорив, але наполегливо працював на полі. Я був трохи шокований, коли почув, що він збирається стати головним тренером. Але, знаючи його, я думаю, що у нього буде дисциплінована команда з фізичною підготовкою на найвищому рівні.


Мені було 16 років, коли я приєднався до основного складу "Чукарички". Я зіграв перші пару ігор дуже добре, і всі почали про мене говорити. Потім був матч з "Партизаном", я був сповнений впевненості, але Дуляй "засунув" мене в кишеню. Тоді я побачив, що означає грати проти таких серйозних футболістів, як Ігор, і я ніколи цього не забував. Після цього він пішов у "Шахтар", а я — у "Динамо", тож ми ще багато разів перевіряли свої сили.


"Динамо" - "Партизан" - це буде дуже цікавий поєдинок. Давно не дивився весь матч "Динамо", але зараз дуже хотілося б побачити всі 90 хвилин, - цитує Нінковича SportKlub.


Нагадаємо, матч "Динамо" - "Партизан" відбудеться сьогодні, 23 липня у Любліні. Початок о 21:00.